Ministerul Transporturilor propunea din 2021 exproprierea a peste 1000 de imobile pentru construirea tronsoanelor din Autostrada Transilvania cuprinse între Mihăiești și Suplacu de Barcău. Valorea estimată a despăgubirilor era de 4,7 milioane de lei, potrivit unui proiect publicat pe site-ul Ministerului.
CNAIR anunță anularea licitației pentru două tronsoane din Autostrada Transilvania.
CNAIR a decis joi, 26 ianuarie, anularea licitațiilor pentru proiectarea și execuția Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 3B: Mihăiești – Suplacu de Barcău, Subsecțiunea 3B3: Poarta Sălajului – Zalău, km 25+500 – km 40+637, inclusiv Tunel rutier la profil de autostradă în zona Meseș și Subsecțiunea 3B4: Zalău – Nușfalău, km 40+660 (km 40+637 3B3) – km 66+500.
Motivul anulării licitației este creșterea de prețuri înregistrate pe piața de profil în ultima perioadă, precum și necesitatea revizuirii documentației în conformitate cu modificările legislative intervenite până în prezent și cu realitatea existentă în teren.
Procedura de achiziție publică a fost reluată prin încărcarea documentației de atribuire în SICAP.
Durata de proiectare și execuție a contractului este de 78 de luni, din care 18 luni pentru etapa de proiectare și 60 de luni pentru etapa de execuție a lucrărilor.
Contractul va fi finanțat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operational Transport (POT).
Acest obiectiv, în lungime de 41 km, include numeroase lucrări de artă printre care 65 de viaducte, poduri și pasaje pe și peste autostradă, în lungime totală de aproximativ 13 km.