Facultatea de Drept a Universității din Oradea aniversează 30 de ani de la reluarea învățământului juridic în reședința Bihorului, loc în care a fost înființată, în 1788, Academia de Drept, una dintre cele mai vechi instituții de învățământ superior juridic din România. Acest moment este marcat prin organizarea, pe tot parcursul anului, a unei serii de evenimente științifice în domeniul Dreptului.
Primul din seria de evenimente este o conferință de specialitate, aflată la a doua ediție – ”Școli de expertiză grafică și grafologică”, în cadrul căreia urmează a fi prezentate și dezbătute probleme legate de grafologie şi grafoscopie, ca instrumente ale expertizei grafice a testamentelor olografe.
”Evenimentul ştiinţific va beneficia de participarea unor reputaţi experţi grafologi, experţi criminalişti, psihologi, jurişti şi medici legişti din Italia, Polonia, România, din cadrul partenerilor conferinței: Centrul Internaţional de Grafologie Medicala (CIGME), Roma, Italia; Institutul de Cercetări Grafologice, Mesagne (BR), Italia; Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept; Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj, Facultatea de Drept; Societatea Română de Criminologie, Criminalistica şi Ştiinţe Penitenciare (Filiala Transilvania); Centrul de Cercetare în Drept și Științe Administrative”, a transmis decanul facultății de Drept din Oradea, Cristian Miheș.
Lucrările conferinței se vor desfășura în format hibrid, atât în Sala Festivă a facultății, cât și pe ZOOM, în limbile italiană și engleză, fiind asigurată traducerea simultană.
Pentru înscrieri și detalii, doritorii îi pot contacta pe organizatori prin e-mail conferinta.drept@uoradea.ro