Sunt 200 de pârtii omologate, în România, cu diferite grade de dificultate, potrivite atât pentru cei care abia încep să se îndrăgostească de sporturile de iarnă, dar şi pentru cei mai experimentaţi, scrie sâmbătă Ministerul Economiei Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) într-o postare pe pagina proprie de Facebook.Ministerul Economiei Antreprenoriatului şi Turismului precizează că, prin Masterplanul investiţiilor în turism, iniţiat în 2009 şi continuat de MEAT, au fost finanţate şi finalizate 16 investiţii, sumele alocate depăşind 660 milioane de lei.
Astfel, au fost amenajate 42 de pârtii de schi, cele mai multe fiind în judeţele Hunedoara (14), Braşov (6) şi Harghita (5) şi şase pârtii de legătură, toate în judeţul Braşov.
Pe lista publicată de Ministerul Economiei sunt înscrise și 5 pârtii din județul Bihor: Piatra Grăitoare, Renul, Cerbul, Bradul, dar și pârtia de la Hidișel.
De asemenea, au fost instalate opt telescaune în judeţele Hunedoara (2), Braşov (2), Vâlcea (1), Harghita (1), Bihor (1) şi Prahova (1), patru unităţi de teleschi în judeţele Vâlcea (2), Hunedoara (1) şi Harghita (1), cinci telegondole noi în Hunedoara (2), Suceava (1), Vâlcea (1) şi Maramureş (1), precum şi o unitate de transport tip bandă rulantă în judeţul Prahova.
Totodată, 13 instalaţii de zăpadă artificială au fost construite în judeţele Hunedoara (2), Braşov (2), Prahova (2), Harghita (2), Suceava (2), Vâlcea (1), Maramureş (1) şi Bihor (1) şi au fost realizate trei instalaţii, în judeţul Hunedoara (1), Suceava (1) şi Maramureş (1)