Traseele au fost parcurse deja de peste 35.000 de elevi, potrivit datelor anunţate de administratorul pădurilor aflate în proprietatea publică a statului.Aceste trasee au fost înfiinţate sub umbrela programului de educaţie forestieră „Descoperă secretele pădurii – Să învăţăm despre păduri”, dezvoltat la nivelul direcţiilor silvice, la care se adaugă alte 9 trasee educative deja existente la nivelul parcurilor naţionale şi naturale din administrarea Romsilva. Direcţiile silvice care dispun de trasee educative sunt: Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara , Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Satu – Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui.
Un traseu educativ a fost inaugurat de Direcția Silvică Bihor într-o pădure din Băile Felix, în colaborare cu Fundația Grund School și Primăria Sînmartin.
Traseul educativ este amplasat într-o pădure cu suprafața de 132 de hectare, care are în componență mai multe specii, precum stejar, cer, carpen, cireș, pin și jugastru, aceasta având mai multe linii parcelare, care oferă un acces facil în pădure.
Particularitățile acestei păduri o fac atractivă pentru turiștii din stațiunea Băile Felix, dar si pentru copiii din împrejurimi, care se plimbă frecvent prin pădure.
În pădure sunt amplasate, de-a lungul traseului educativ, 10 stații în care persoanele interesate pot afla informații despre păduri și modul în care acestea sunt administrate, informațiile putând fi descărcate cu ajutorul unor coduri QR.
Potrivit sursei citate, începând cu anul 2024, vor mai fi date în folosinţă trasee educative la direcţiile silvice Brăila, Constanţa, Mureş, Olt, Sălaj, Vâlcea şi Vrancea.
Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Toate pădurile proprietatea publică a statului deţin certificarea managementului forestier la standarde internaţionale.
De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.