Ziua Mondială a Educației e sărbătorită anual pe 5 octombrie. Statul le oferă o zi liberă, dascălii. ISJ Bihor i-a invitat pe dascăli să participe gratuit la mai multe workshopuri prin care pot afla cum să facă lecții digitale captivante, folosindu-se de infrastructura achiziționată în școli în ultimii ani, în contextul în care 98 de primării din Bihor au achiziționat astfel de echipamente.Lecțiile demonstrative vor fi ținute pentru majoritatea disciplinelor :limba și literatura română, matematică, limba engleză, fizică, biologie, chimie și vor fi predate de 13 profesori ambasadori în educație digitală și profesori care au parcurs programe de formare.
<La CN Mihai Eminescu, în cadrul Zilelor educatiei bihorene se sărbatorește prin workshopuri privind utilizarea mijloacele digitale în procesul de predare – invatare – evaluare. Ne bucurăm să fim gazdele acestui eveniment cu, despre si pentru profesori și educație. Suntem mândri ca între profesorii formatori se numără colegii noștri prof. Ioana Pantor ambasador Samsung, prof. Monica Dumitras, prof. înv primar Adriana Popa.De asemenea, mulțumim prof. Irina Panait și Nicoleta Zărnescu – ambasadori Samsung care ne- au împărtăășit din experiența dumnealor>, a spus directorul adjunct, prof. Nicu Cadar. La eveniment e prezent inspectorul general școlar Horea Abrudan, prpfesor la CN Mihai Eminescu și vicepreședintele CJ Bihor , Mircea Mălan. <Pentru că statul le oferă o zi liberă, dascălii sunt invitați de Inspectoratul Școlar Județean Bihor să participe gratuit la mai multe workshopuri prin care pot afla cum să facă lecții digitale captivante, folosindu-se de infrastructura achiziționată în școli în ultimii ani.
<Sub genericul Zilei Educației Bihorene, IȘJ Bihor, cu Casa Corpului Didactic și Colegiile naționale „Emanuil Gojdu” și „Mihai Eminescu”, organizează cursuri la care estimează o participare de aproximativ 900 de cadre didactice. Profesorii vor învăța de la colegi de-ai lor cum să țină lecții captivante. Evenimentul are loc între orele 9:00 și 15:30, și va conține sesiuni de workshop de câte o oră și jumătate, urmate de 10-15 minute de întrebări și răspunsuri. Atelierele de lucru vor avea loc în săli puse la dispoziție de colegiile partenere, care asigură și echipe de profesori lectori alături de alți profesori din țară și suport logistic. Profesorii lectori sunt profesori cu experiență de formatori în noi metode de pedagogie care integrează și competențe digitale, precum și ecosistemul digital din sala de clasă…Fiecare workshop în sine reprezintă un exemplu de adaptare a școlii la educația digitală. Dascălii participanți vor descoperi cum pot îmbina cunoștințele de specialitate, abilitățile pedagogice și instrumentele tehnologiei pentru a adapta procesul de învățare la era digitală>, explicat inspectorul general ;colar Horea Abrudan.