Felix Bănilă, procurorul care a demisionat în 2019 de la șefia DIICOT în urma scandalului declanșat de dosarul Caracal, a primit încă o lovitură de la Consiliul Superior al Magistraturii. Secția pentru procurori a CSM i-a respins plângerea împotriva deciziei de neacceptare a cererii de recunoaștere a gradului profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
În luna mai a acestui an, Secția pentru procurori lua în discuție cererea fostului șef DIICOT, acum procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, de recunoaștere a gradului profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Răspunsul era negativ pentru Felix Bănilă: cererea a fost respinsă, ca neîntemeiată.
Magistratul a făcut plângere împotriva deciziei, dar Secția pentru procurori a CSM i-a dat, joi, același răspuns ca prima dată: plângerea a fost respinsă ca inadmisibilă.
Pe 2 octombrie 2019 Felix Bănilă și-a depus demisia de onoare din funcția de procuror-șef al DIICOT. Cu două zile înainte, Luni, președintele Klaus Iohannis i-a reproșat magistratului activitatea în ceea ce privește „crima de la Caracal” dar şi „cumplitul caz de la Dâmboviţa”, în urma cărora și-au pierdut viața trei fete: Alexandra Măceșanu, Luiza Melencu și Mihaela Fieraru.
Tot joi, Secția pentru procurori a CSM a respins plângerile prealabile a doi procurori cărora le-au fost respinse cererile de transfer la parchete de militare. Este vorba despre Ciprian Coșniță, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, care solicitase transferul la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, și Andrei Buliga, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, care a cerut mutarea la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.
DOCUMENT – Secția pentru procurori a CSM | Ordinea de zi soluționată din 3 septembrie 2020: