Candidații admiși pentru posturile de asistenți ai judecătorilor, în cadrul unui proiect de optimizare a managementului în sistemul judiciar, vor fi chemați în perioada sărbătorilor de iarnă să semneze contractele de muncă. Potrivit anunțului postat pe pagina Institutului Național al Magistraturii (INM), candidații admiși își vor începe efectiv activitatea pe 4 ianuarie 2021.
”Având în vedere rezultatele finale ale procedurii de selecție, aducem la cunoștința candidaților admiși că, la acest moment, se află în curs de avizare contractele de muncă și că vor fi contactați pentru semnarea acestora, urmând ca activitatea să înceapă efectiv la data de 4 ianuarie 2021”, se arată în anunț.
Semnarea contractelor se va face la sediul instanțelor pilot. Candidații admiși trebuie să fie atenți pentru că pot fi chemați oricând, în perioada sărbătorilor.
”Dată fiind necesitatea transmiterii și primirii efective a acestora de la Consiliul Superior al Magistraturii la instanțele pilot, există posibilitatea de a fi chemați la sediul acestora oricând în perioada 22 – 31 decembrie 2020”, este precizarea de pe pagina INM.
Potrivit regulilor acestui proiect, asistenţii judecătorilor vor fi repartizaţi pe lângă magistrații desemnaţi din cadrul celor 19 instanţe pilot. Astfel, vor realiza activități specifice, în funcție de necesitățile concrete. La cererea judecătorilor, asistenții vor prelua sarcini de documentare, sinteză și redactare.
Cele 19 instanțe cuprinse în proiectul-pilot pentru asistenții de judecător sunt:
- Curtea de Apel București (23 experți)
- Tribunalul București (18 experți)
- Tribunalul Ilfov (8 experți)
- Judecătoria Ploiești (5 experți)
- Curtea de Apel Pitești (6 experți)
- Curtea de Apel Craiova (11experți)
- Tribunalul Mehedinți (5 experți)
- Tribunalul Caraș-Severin (5 experți)
- Curtea de Apel Brașov (10 experți)
- Curtea de Apel Cluj (10 experți)
- Curtea de Apel Târgu Mureș (8 experți)
- Curtea de Apel Alba Iulia (7 experți)
- Curtea de Apel Iași (8 experți)
- Tribunalul Iași (8 experți)
- Curtea de Apel Bacău (6 experți)
- Curtea de Apel Suceava (8 experți)
- Curtea de Apel Oradea (8 experți)
- Curtea de Apel Constanța (6 experți)
- Judecătoria Galați (5 experți)
Un expert în implementare va primi 62 de lei/oră, sumă care cuprinde taxele și contribuțiile datorate atât de angajat, cât și de angajator.