Google publică începând de vineri statistici rezultate din datele de localizare a utilizatorilor acestei platforme din întreaga lume, inclusiv din România.
Rapoartele arată cum au scăzut deplasările în parcuri, centre comerciale, la restaurante, cu transportul în comun, la locurile de muncă și a crescut în zonele rezidențiale.
Statisticile sunt realizate pentru a ajuta autorităţile să evalueze eficacitatea distanţării sociale în faţa COVID-19.
În România, față de statistica obișnuită, deplasările în zonele de retail și recreere au scăzut cu 81%, cele la farmacie, magazinele de alimente și cumpărături esențiale – cu 53%, în parcuri cu 60%, în gări și stații ale mijloacelor de transport cu 72%, iar la locurile de muncă cu 39%. În același timp, în zonele de reședință mobilitatea are un trend crescător cu 15%.
Comparatativ cu cifrele înregistrate la nivel național, în Bihor deplasările în parc au scăzut doar cu 39%, în schimb depășim procentul în ceea ce privește mersul la farmacii. Avem mai multă ”treabă” prin gări, deși muncim cam tot atât cât în restul țării. Până și la zonele de reședință stăm la rău cu cu un procent decât media pe țară.
Iată statistica pentru județul nostru:
La fel ca în cazul detectării blocajelor de trafic rutier sau al măsurării frecventării magazinelor pe Google Maps, aceste rapoarte folosesc „date agregate şi anonimizate” ale utilizatorilor Google care au activat „istoricul localizării”, care poate fi suprimat sau întrerupt.
„Pentru a proteja viaţa privată, nu va fi pusă la dispoziţie nicio informaţie ce poate contribui la identificarea persoanelor, cum sunt locaţia, contactele sau deplasările individuale„,
notează Google.
Statisticile pot fi consultate aici.