O grefieră din cadrul Tribunalului Bihor a fost trimisă în judecată de procurorii DNA Oradea sub acuzațiile de fals în înscrisuri oficiale, sustragere sau distrugere de înscrisuri și abuz în serviciu. Claudia Anca Veer a fost anchetată pentru că în urmă cu 9 ani ar fi falsificat trei cereri de chemare în judecată, prin care se solicita înmatricularea a 34 de autoturisme.
Potrivit rechizitoriului DNA Oradea, grefiera ar fi comis faptele de care e acuzată în perioada 2012 – 2013, când pe rolul Tribunalului Bihor se aflau foarte multe cereri de chemare în judecată, formulate de mai multe persoane care cereau ca mașinile să le fie înmatriculate fără a mai plăti taxa de poluare instituită prin ordonanța de urgență 50/2008.
”În acest context, inculpata Veer Claudia Anca, în calitatea menționată mai sus, ar fi falsificat un număr de trei cereri de chemare în judecată, prin care se solicita înmatricularea a 34 de autoturisme. Ulterior, cererile respective, falsificate prin contrafacerea totală a conținutului, ar fi fost depuse la dosarele deja aflate pe rolul instanței de judecată creându-se astfel aparența că acestea reprezentau cererile inițiale de chemare în judecată”, au explicat procurorii DNA, printr-un comunicat.
În acest fel, au fost devansate termenele de judecată stabilite inițial, fapt ce a determinat soluționarea cererilor respective într-un timp foarte scurt. ”Hotărârile judecătorești, după intrarea în posesia proprietarilor, deveneau obligatorii pentru Instituția Prefectului Județului Bihor – Serviciul Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Autovehicule Bihor care era obligată să înmatriculeze autovehiculele respective fără plata taxei de mediu”, au arătat anchetatorii.
Procurorii au pus sechestru asupra unor sume de bani ce aparțin inculpatei și au trimis dosarul la Tribunalul Bihor, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.
În luna septembrie a anului trecut, o altă fostă grefieră de la Tribunalul Bihor a fost trimisă în judecată de către DNA Oradea într-un caz asemănător. Nicoleta Florina Botău a fost acuzată că, alături de avocatul Călin Remus Moisi, din Baroul Bihor, și de o funcționară a compartimentului Registratură din cadrul Tribunalului Bihor, ar fi fost implicată introducerea pe listele de ședință a șase cereri falsificate de chemare în judecată prin care se solicita înmatricularea unor autoturisme fără plata taxei de înmatriculare. Cazul se află pe rolul Curții de Apel Oradea și are termen pe 10 martie.
Comments 1