La Viena, Guvernul mai are bani să ţină angajaţii acasă numai două luni. Șomajul tehnic costă guvernul României un miliard de euro pe lună, spune zf.ro.
Guvernul austriac va analiza datele privind numărul cazurilor de infecție cu COVID-19 pentru a vedea dacă se pot relua activitățile publice. Astfel, Austria ar putea fi una dintre primele țări care slăbesc restricțiile impuse de pandemie.
„Să nu ne grăbim să tragem, însă, concluzii doar pentru că există unele semnale pozitive. Dar vă pot promite că, dacă datele ne permit, vom face tot ce putem pentru a reveni la normalitate pas cu pas”, le-a spus Sebastian Kurz parlamentarilor austrieci. Acesta le-a cerut austriecilor să păstreze măsurile de distanţare socială şi le-a cerut să se abţină de la sărbătorirea Paştelui în grupuri mari.
Și Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, s-a declarat vineri optimistă privind situaţia epidemică în Germania, subliniind că analizează posibilităţi pentru îmbinarea protecţiei medicale cu revenirea treptată la normalitate. Merkel spune că cifrele epidemice din Germania prezintă o „rază de speranţă”, explicând că examinează modalităţi de iniţiere a procesului revenirii la normalitate.
„Este adevărat că cele mai noi cifre ale Institutului Robert Koch, chiar dacă sunt foarte ridicate, aduc foarte prudent puţină speranţă. Ascensiunea noilor cazuri confirmate a mai încetinit comparativ cu ultimele zile”, a afirmat Angela Merkel, conform cotidianului Le Figaro şi agenţiei Reuters.
Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, mai mult de 1 milion de români au contractele de muncă suspendate sau încetate, la numai două săptămâni de la instaurarea stării de urgenţă.