Direcția Națională Anticorupție a cerut procurorului general al României să sesizeze Senatul în legătură cu ridicarea imunității parlamentare a senatorului PSD de Bihor Florian Bodog, acuzat de mai multe infracțiuni de abuz în serviciu, fals intelectual și fals în înscrisuri. Faptele ar fi fost comise în perioada când Bodog era ministru al Sănătății și sunt legate de presupuse acțiuni ale acestuia pentru ca o consilieră a sa să fie plătită timp de 12 luni, deși nu s-ar fi prezentat la serviciu. În plus, chiar Florian Bodog ar fi semnat în locul consilierei mai multe acte, susțin procurorii DNA.
”Concret, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcția de ministru), deși cunoștea că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu a luat măsuri pentru sancționarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 75.656 lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv”, se arată în comunicatul DNA.
Procurorii anticorupție susțin că, în același context, în perioada februarie – octombrie 2017, fostul ministru ar fi falsificat semnăturile consilierei pe două contracte individuale de muncă și pe o declarație pe proprie răspundere.
Pe 23 septembrie 2019, Senatul a respins o cerere similară a DNA de încuviințare de începere a urmăririi penale față de Florian Bodog.
”Ulterior, au rezultat date și indicii rezonabile privind săvârșirea, de către fostul ministru, și a altor infracțiuni, respectiv trei infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, precum și a unui alt act material care intră în conținutul constitutiv al infracțiunii de abuz în serviciu”, a transmis Direcția Națională Anticorupție.
Într-o declarație pentru libertatea.ro, senatorul PSD și-a susținut nevinovăția: “Eu nu ştiu despre ce este vorba, înţeleg că este pentru acelaşi lucru pentru care s-a cerut şi data trecută. Data trecută, am prezentat colegilor din Comisia juridică dovezile la care am avut acces şi la care poate să aibă acces oricine, de pe net, cu privire la locurile în care am fost reprezentat de doamna consilieră. Altceva nu am ce să spun.”
Cererii transmise procurorului general i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție și volumele cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.
O aberatie.Sa fim serioși DNA deja abereaza,din nou avem vînătoare de vrăjitoare!