Fosta șefă a DIICOT, Giorgiana Hosu, va pleca din magistratură prin pensionare, începând cu 1 iulie. Cererea sa de pensionare a fost discutată, după suplimentarea ordinii de zi, în ședința de marți a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, care a decis să înainteze către Preşedintele României propunerea privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a procurorului Hosu.
Giorgiana Hosu a absolvit Facultatea de Drept a Universității București în 1995, iar până în 1998 a activat ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Următorii 3 ani i-a petrecut în cadrul Parchetului General, unde a fost delegată de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. În 2001 a avansat la Secția Urmărire Penală și Criminalistă din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, iar în 2004 a primit un post de procuror în cadrul DIICOT.
În cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a condus Biroul de combatere a macrocriminalității economico-financiare (2007-2012) și, ulterior, Servicul de combatere a macrocriminalității economico-financiare (2012-2013).
Între 2013 și 2015 a fost adjunct al șefului DIICOT, iar în 2015 a candidat, fără succes, la șefia Direcției. Din 2016 până în 2018 a activat la Parchetul Curții Supreme, iar din noiembrie 2018 până în februarie 2019 a fost procuror-şef adjunct delegat al DIICOT. În februarie 2019 a fost numită procuror-şef adjunct al DIICOT.
La sfârșitul lui 2019, CSM a respins propunerea privind delegarea Giorgianei Hosu în funcţia de procuror-şef al Direcției, dar a fost numită de președintele Klaus Iohannis în această funcție în februarie 2020.
În septembrie 2020 Giorgiana Hosu și-a anunțat joi demisia, după ce soțul ei a fost condamnat în primă instanță la trei ani de închisoare cu suspendare. A rămas ca procuror în Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
DOCUMENT – Ordinea de zi soluționată a ședinței Secției pentru procurori a CSM: