Preşedintele a primit cererea de revocare a lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei şi o analizează”, a anunțat, joi dimineața, Administrația Prezidențială, citată de Hotnews. Precizarea vine după ce premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri seara, că l-a revocat din funcția de ministru al Justiției pe Stelian Ion.
ACTUALIZARE: Președintele României a semnat decretul de revocare a ministrului Justiției:
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 2 septembrie 2021, următoarele decrete:
- Decret de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Stelian-Cristian Ion, ministrul justiției;
- Decret de desemnare a domnului Lucian Nicolae Bode, ministrul afacerilor interne, ca ministru al justiției, interimar
Potrivit premierului, revocarea ministrului Justiției a fost determinată de disputa privind avizul pentru Programul Anghel Saligny, destinat comunităţilor locale, în valoare de 50 de miliarde de lei. Florin Cîțu a precizat că a informat coaliţia în legătură cu această decizie, pe care şi-o asumă.
Reglementările în vigoare arată că revocarea devine efectivă după ce preşedintele semnează un decret în acest sens, publicat apoi în Monitorul Oficial. În cazul miniştrilor Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi Finanţelor, Alexadru Nazare, preşedintele a semnat decretele de revocare în mai puţin de două ore de la anunţul premierului referitor la demiterea acestora, a precizat News.ro.