Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, ar fi intrat în atenția DNA încă din anii 2015-2016, când numele său ar fi figurat pe lista persoanelor ale căror comunicații erau interceptate în dosarul Fundeni. Potrivit unor surse judiciare citate de justnews.ro, ex-ministrul, pe atunci senator PSD, avea încă din acea perioadă trei telefoane care erau monitorizate de procurorii anticorupție. La sfârșitul lunii august a acestui an, Bodog a fost trimis în judecată de DNA sub acuzațiile de abuz în serviciu, fals intelectual și fals în înscrisuri sub semnătură privată în cazul angajarii unei consiliere personale a ministrului Sănătății.
Potrivit justnews.ro, Florian Bodog era suspectat de procurorii anticorupție că ar fi făcut parte din grupul de demnitari, înalți funcționari din Ministerul Sănătății, medici și oameni de afaceri care ar fi fost implicați într-o afacere care ar fi fost inițiată de Dorin Cocoș. Este vorba despre trucarea unor achiziții publice derulate de-a lungul timpului de spitalele bucureștene, arată sursa citată.
Astfel, trei telefoane folosite de fostul ministru bihorean al Sănătății (0722…., 0735…. și 0744….) au fost monitorizate de anchetatorii DNA. Însă Florian Bodog a fost trimis în judecată nu pentru suspiciuni de implicare în grupul mai sus menționat, ci pentru că ar fi acționat în mod direct pentru ca o tânără, angajată în funcția de consilier personal, să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contract. Procurorii susțin că Olivia Andreea Marcu nu ar fi fost prezentă fizic la locul de muncă, iar Bodog ar fi semnat în locul ei o serie de acte.