3 ani și 4 luni de închisoare – este pedeapsa pe care au primit-o doi tineri din Oradea, judecați pentru trafic de droguri de mare risc. Dealerii au fost prinși în flagrant delict, lângă mall-ul Lotus din cartierul Nufărul, în timp ce voiau să vândă peste 100 de pastile de ecstasy. La percheziții, polițiștii au mai descoperit mai bine de 1.000 de comprimate. Sentința Tribunalului Bihor nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.
Paul Tudor Grecu, de 22 de ani, și Traian Darius Popa, de 26 de ani, au fost prinși de polițiștii Serviciului Antidrog al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea pe 2 martie, când autoturismul în care se aflau a fost blocat în trafic de anchetatori, lângă Lotus Center. Informațiile polițiștilor și procurorilor DIICOT arătau că tinerii intenționau să vândă 113 pastile de ecstasy contra sumei de 800 de euro.
Imediat după prinderea celor doi suspecți, au fost făcute trei percheziții domiciliare, două în Oradea și una în Hidișelu de Sus. ”În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat 1.135 de comprimate inscripționate cu un logo, iar, în urma expertizării, a reieșit că ar conține un amestec de amfetamină, MDMA și cocaină, droguri de mare risc”, se preciza într-un comunicat al BCCO Oradea.
Grecu și Popa au fost reținuți, iar, ulterior, au fost arestați de judecătorul de drepturi și libertăți. În spatele gratiilor au aflat și vestea condamnării lor, de Tribunalul Bihor, la câte 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru trafic de droguri de mare risc. Paul Grecu a fost acuzat de cinci fapte, în timp ce Traian Darius Popa a fost judecat pentru comiterea a patru fapte.
Prin hotărârea dată vineri, instanța a scăzut din pedeapsa aplicată celor doi timpul pe care l-au petrecut în arest și le-a interzis dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pe o durată de 3 ani, cu titlu de pedeapsă complementară.
În plus, s-a dispus confiscarea drogurilor găsite asupra tinerilor și la percheziții. Instanța a hotărât și prelevarea de probe biologice de la inculpaţi în vederea introducerii profilului genetic al acestora în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Grecu și Popa au fost obligați și la plata a câte 2400 de lei, cheltuieli judiciare.
Sentința Tribunalului Bihor nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.