Profesorul Florin Nicoară, fostul director al Colegiului Național ”Emanuil Gojdu” a făcut mai multe precizări legate de vizita Corpului de Control al Ministerului Educației la școala pe care a condus-o. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Nicoară susține că, la două zile după ce instanța a suspendat decizia prin care a fost demis de Inspectoratului Școlar Bihor , Corpul de Control al Ministerului Educației a fost trimis la Colegiul Gojdu pentru că ”partidul nu a suportat că s-au făcut de rușine” și ”trebuia să se găsească ceva «nereguli»”. Referindu-se la acuzația de încălcare a legii în privința transferurilor elevilor, profesorul Florin Nicoară susține că e o chestiune inventată, pentru că ”am respectat întocmai legea, fără să facem discriminare între elevi”.
Postarea integrală a profesorului Florin Nicoară, în continuare:
Partidul și “Corpul de control”
Nu am scris nimic până acum despre vizita “Corpului de control”, pentru a nu fi acuzat că mă leg de ei, dar văd că au deschis alții subiectul. Partidul nu a suportat că s-au făcut de rușine în mai, ca urmare au “descoperit” încălcări de lege. După ce m-au destituit abuziv, falsificând rata de infectare pe Oradea, văzând că justiția le-a dat o palmă, la două zile după proces, ministerul(unii zic că partidul) a trimis “Corpul de control” la Gojdu, deoarece trebuia să găsească ceva “nereguli”.
Într-o postare anterioară am precizat că transferul elevilor la Gojdu, s-a făcut așa încât să nu existe discriminare între elevi și respectând ultima medie de admitere din clasă. Individul pe care partidul l-a răsplătit cu o funcție și mai mare, pentru că și-a bătut joc de învățământul din județ, aproximativ un an de zile, a inventat reguli pentru transferul elevilor la clasa a IX-a. Nu și-a asumat să scrie undeva acest lucru, ci a cerut partidului să-i susțină aberațiile. În art. 141 din OM 5447 /2020 scrie foarte clar că: elevii de clasa a IX-a se pot transfera “dacă media lor de admitere este cel puțin egală cu media ultimului admis”.
Experții din “Corpul de control” au completat pur și simplu ceea ce prevede legea, ca să-i dea dreptate individului și să acuze școala și pe mine: elevii de clasa a IX-a se pot transfera “dacă media lor de admitere este cel puțin egală cu media ultimului admis la etapa de repartizare computerizată”.
Ca să facă această completare la lege le-au trebuit cam 4 luni.
Păi oare nu-i este rușine coordonatoarei echipei să completeze legea? De ce o ține ministrul acolo și o plătește din banii cetățenilor?
Iată câteva aspecte legate de vizita “Corpului de control”:
1. Persoana care a coordonat echipa(AN) era/este în conflict de interese, deoarece este titulară la același liceu cu individul de la ISJ, iar individul a acuzat școala.
2. Echipa “Corpului de control” a fost însoțită în permanență de către individ. Probabil că individul trebuia să le dicteze ce să scrie.
3. Le-am solicitat o copie după reclamație/acuzație și au refuzat să-mi dea.
4. Persoana care a coordonat echipa, a urlat la o secretară și a bruscat-o fizic de față cu noi. Secretara s-a retras în biroul directorului adjunct, unde a plâns, iar apoi s-a întors să “colaboreze” cu echipa.
5. Echipa nu i-a lăsat pe colegii din CA să declare în scris ceea ce aveau de spus, ca să nu rămână dovezi cu punctul lor de vedere.
6. Înainte să vină la școală, m-au chemat pe mine la CCD unde mi-au spus că ei au același punct de vedere cu ISJ în privința transferurilor. Oare întâmplător?
În concluzie: ministerul, prin “Corpul de control”, le cere școlilor să facă discriminare între elevi(adică un elev cu media de admitere 8,6 să nu poată fi transferat într-o clasă în care există elev cu media de admitere 8,5). Așa lucrează ministerul în interesul elevului? Dacă școala nu ar fi transferat acei elevi, iar un părinte dădea (pe bună dreptate) școala în judecată și câștiga, atunci iar ar fi fost acuzată școala că nu respectă drepturile elevilor.
Am trimis la minister propunere de clarificare și simplificare a procedurii de transfer, dar nu am văzut interes din partea ministerului pentru cetățean. Da, am vorbit și eu cu persoane din minister. Nu aveau niciun argument că media geamănului trebuie ignorată și mai mult, au recunoscut că trebuie clarificată legislația. Dar cine să o facă? Știu că se poate interpreta și așa: este punctul de vedere al Corpului de control. Ok! Dar este un punct de vedere al unei persoane care nu a făcut în viața ei niciun transfer. Îmi amintesc că la 2-3 zile după ce m-au destituit, a ieșit ministrul pe un post de televiziune și a spus că este ok că m-au destituit, iar peste câteva zile, instanța a spus exact opusul. Și atunci ?
Partidul ne promitea în urmă cu 2-3 ani că nu vom mai vedea abuzuri, … Trebuia să mute acum atenția de pe felul în care s-a organizat Concursul pentru funcțiile de directori/directori adjuncți în Bihor, care este sub lupa procurorilor. De ce nu a venit “Corpul de control” să verifice organizarea acestui concurs ? Simplu: nu s-a dat comanda sau s-a dat comandă să nu îndrăznească. În luna mai, când m-au destituit, au început oamenii să-mi spună că este mâna celui care conduce județul din Parcul Traian sau dacă nu, atunci sigur este cu acordul lui. Da, recunosc că sunt naiv. Nu i-am crezut, până când am văzut că așa îmi zic cam toți. Am avut apoi o întâlnire cu el. Cred că oamenii îmi spuseseră adevărul. O să revin cu detalii.
Au două mari realizări:
1. m-au destituit pentru că aveam rezultate și pentru că am protejat sănătatea salariaţilor și a elevilor;
2. au inventat încălcarea legii la transferuri, deși am respectat întocmai legea, fără să facem discriminare între elevi.
Din câte cunosc eu, PCR avea metode mai civilizate pentru a înlătura oamenii incomozi.
CITIȚI și Profesorul Florin Nicoară revine la conducerea Colegiului ”Emanuil Gojdu” | Tribunalul Bihor a suspendat decizia IȘJ Bihor prin care acesta a fost demis – VIDEO. Gojdu protestează | Sute de elevi de la colegiul ”Emanuil Gojdu” au ieșit în curtea școlii pentru a-l susține pe directorul Florin Nicoară, demis de IȘJ Bihor