Un adolescent de 15 ani, din Salonta, a fost arestat pentru 30 de zile, după ce a furat două telefoane mobile, chiar din fața victimelor. Băiatul a operat pe timp de noapte, împreună cu un tânăr de 18 ani, și el arestat în acest caz. Au dat dovadă de tupeu maxim după ce, în primul caz, au intrat într-o casă chiar pe lângă proprietarul acesteia, iar în noaptea următoare au fugit cu telefonul unui arădean pe care se oferiseră să-l ajute după ce se rătăcise în Salonta.
Probele strânse de polițiștii din Salonta arată că, în noaptea de 3 martie, adolescentul de 15 ani și prietenul lui au intrat într-o locuință din oraș chiar pe lângă proprietarul care încerca să deschidă poarta. Culmea e că nu au fost opriți de nimeni și, după ce au luat din interior un telefon de 200 de lei, au dispărut.
În noaptea următoare, victimă le-a căzut un bărbat de 54 de ani, din Chișineu Criș, care se rătăcise prin Salonta, necunoscând localitatea. ”Cei doi l-ar fi abordat sub pretextul că vor să îl ajute și să îi cheme un taxi, i-ar fi cerut telefonul mobil în acest scop și ar fi fugit cu el”, a precizat comisarul-șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.
Au fost prinși după câteva zile, iar polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Salont au recuperat de la ei ambele telefoane. La începutul acestei săptămâni au fost reținuți, iar azi au fost arestați pentru 30 de zile printr-un mandat emis de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Salonta.
Unul dintre cei doi arestați, respectiv băiatul de 15 ani, nu este la prima întâlnire cu legea penală. Anul trecut a fost judecat pentru o tâlhărie pe care ar fi comis-o alături de alți doi minori. Într-o seară din luna martie 2021, după ce au pierdut 450 de lei la o sală de jocuri de noroc din Salonta, l-au ademenit pe un bărbat aflat sub influența alcoolului într-un loc retras. Acolo cei trei l-au atacat și i-au furat un telefon pe care l-au vândut în aceeași seară pentru 200 de lei.
Față de cei trei minori, Judecătoria Salonta a dispus atunci măsura educativă a asistării zilnice, prevăzută de art. 120 Cod penal, pe o perioadă de 6luni, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.