Deși au oportunitatea de a merge în vacanță cu familiile, românii care primesc vouchere de vacanță preferă să le vândă pe Internet. Cei care sunt prinși că înstrăinează aceste bilete de vacanță riscă o amendă de aproape 30.000 de lei.
Prețul pentru care românii vând la negru voucherele de vacanță
Românii aleg să vândă mult mai ieftin aceste vouchere de vacanță, așa că găsesc în timp record clienți care doresc să se bucure de aceste servicii.
La o simplă căutare pe internet, putem găsi persoane care vând vouchere de vacanță ci prețuri cuprinse între 900 și 1.250 de lei.
Dacă sunt prinși, aceștia riscă amenzi de până la 26.000 de lei, iar în măsura în care unitățile de cazare au astfel de practici riscă să fie amendați cu până la 13.300 de lei.
De asemenea, dacă agențiile de turism sunt prinse că sunt părtașe, riscă să li se retragă licența. Tichetele de vacanță destinate bugetarilor expiră după un an. Ele pot fi folosite doar la hotelurile din România, acreditate de Ministerul Turismului.
Voucherele de vacanță nu sunt transmisibile
Începând din acest an, tichetele de vacanță vor fi disponibile numai pe suport magnetic, pe un card alimentat cu 1.450 de lei, aceeași sumă ca și până acum.
Perioada de valabilitate a voucherelor emise în 2022 este de un an, însă o altă veste bună pentru turiști este că statul va oferi în mod recurent aceste tichete până în 2026 inclusiv.
Important de precizat este faptul că voucherele de vacanță nu sunt transmisibile (pot fi folosite numai de către beneficiarul lor, în baza unui document de identitate) și nici rambursabile.