Profesorul Alin Ștefănuț este noul director al Casei Corpului Didactic Bihor. Acesta a fost numit în funcție luni, după ce fosta directoare, Mioara Țigan, a fost demisă de ministrul Educației ca urmare a inculpării sale în dosarul în care DNA Oradea investighează acuzații de fraudare a concursului de directori din Bihor, de anul trecut.
Numirea profesorului Ștefănuț în noua funcție a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Bihor, profesorul Florin Negruțiu. Acesta a precizat că ordinul semnat de ministrul Educației a sosit luni seară, iar numirea este valabilă cu data de azi.
Alin Ștefănuț are 35 de ani și este profesor de limba și literatura română. Potrivit CV-ului său, este lector la Departamentul de limba și literatura română a Facultății de Litere din Oradea și titular al catedrei de limba română a liceului ”Arany Janos” din Salonta. A absolvit Facultatea de Litere din Oradea și cursurile facultății de Teologie a Universității de Vest din Angers, Franța.
Alin Ștefănuț a fost numit anul trecut inspector şcolar pentru educaţie permanentă şi activităţi extraşcolare în cadrul Inspectoratului Școlar Bihor. BihorJust a încercat în timpul zilei să îl contacteze, dar acesta nu a răspuns apelurilor și mesajelor redacției. Dimineața, nici inspectorul școlar general Horea Abrudan nu a putut fi contactat și nici biroul de presă al Ministerului Educației nu a oferit informații pe acest subiect.
De menționat că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, se află, marți, la Oradea, unde va susține o conferință de presă la ora 17:30.
Mioara Țigan, cea care a condus anterior Casa Corpului Didactic Bihor, a fost demisă de ministrul Educației pe 13 iulie, la o zi după ce DNA Oradea a anunțat punerea în mișcare a acțiunii penale și inculparea acesteia. Acuzele aduse sunt de instigare (sub forma participației improprii) la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Potrivit procurorilor DNA, Mioara Țigan ar fi falsificat o parte din lucrarea profesorului Ioan Sorin Cuc, fapt ce ar fi dus la mărirea notei inițiale de la 5,60 la 7,00. ”Acest demers i-ar fi permis inculpatului Cuc Ioan Sorin sa se prezinte la proba interviului și câștigarea, în final, a concursului respectiv”, se arăta într-un comunicat al DNA.