Se anunță o anchetă complicată pentru procurorii DNA Timișoara în dosarul arhitectului de Giroc, Florin Octavian Roman. Pe lângă lămurirea sursei (ori surselor) averii uriașe a lui Roman, anchetatorii trebuie să descopere și ce clădiri, terenuri ori mașini de lux mai are funcționarul-milionar, dar pe care acesta le-a pus pe numele apropiaților ori a unor firme pe care tot el le controlează.
Pentru că astfel de bunuri sunt și nu puține. În materialele anterioare am trecut în revistă imobilele aflate pe numele părinților și fratelui lui Florin Roman. Azi vă propunem o radiografie a imobilelor care sunt trecute, în acte, pe numele lui Cătălin Coroiu, administratorul scriptic al unei firme pe care o controlează, de fapt, arhitectul din Giroc, dar și pe societatea VRG Concept Banat SRL, administrată de părinții lui Florin Roman, de fapt și ei niște interpuși.
Imobilele lui Coroiu
Cătălin Coroiu este, cel puțin așa ”grăiesc” documentele oficiale, administratorul SC Project Ace Studio SRL, o firmă controlată, de fapt, de arhitectul Roman. Așa cum am scris într-un material precedent, această societate este cea care deține un Ferrari Pista Spider 488, cu numărul de înmatriculare B 720 ROF (inițialele lui Roman Octavian Florin – întâmplător, nu?), evaluat la 874.530 de euro.
Firma administrată (scriptic, precizăm) de Cătălin Coroiu a avut, în anul 2021, doar trei angajați. În aceeași perioadă a avut o cifră de afaceri de 3,7 milioane de lei (aproximativ 750.000 de euro), însă cu un profit de doar 114.000 de lei (aproximativ 23.000 de euro).
Revenind, însă, la partea imobiliară a poveștii, investigațiile noastre arată că, alături de soția sa, Cătălin Coroiu deține:
- un teren de 680 mp, în localitatea Urseni, jud. Timiș, dobândit în iunie 2021
- un apartament de 88 mp (parter+etaj), în localitatea Moșnița Veche, jud. Timiș, achiziționat în luna martie a acestui an
- o parte dintr-un teren de 600 mp, împrejmuit, cu loc de parcare aferent apartamentului din Moșnița Veche
CF-urile referitoare la proprietățile lui Cătălin Coroiu:
VRG – firma din Banat, dar cu apartament în Brașov
Administrată, conform actelor, de către mama arhitectului de Giroc, Olga Roman, o doamnă de 71 de ani, societatea VRG Concept Banat SRL este o firmă cu adevărat profitabilă. Asta dacă luăm drept corecte documentele oficiale care arată că anul trecut această societate a avut o cifră de afaceri de 6,7 milioane de lei. În plus, între 2018 și 2022, VRG Concept Banat SRL a achiziționat în leasing pe 5 ani nu mai puțin de 10 autoturisme de lux, în valoare de peste 2,5 milioane de euro. Printre acestea, un Lamborghini Aventador (436.000 de euro), un Ferrari de 387.000 de euro și un Mercedes AMG de 339.000 de euro.
Pe lângă acestea, societatea are și proprietăți imobiliare tocmai în Brașov, respectiv un apartament de 110 mp pe Strada Stejerișului, două locuri de parcare și cotele de teren aferente acestora.
Aceeași firmă, VRG Concept, mai deține ori a deținut imobile și în Giroc.
Și dacă tot ne-am referit la administratorul VRG Concept, Olga Roman, trebuie menționat că, alături de soțul ei, Ioan Roman, deține patru apartamente într-un imobil de pe Bulevardul Soarelui, din Giroc, și unul pe Strada Satelitului, din aceeași localitate.
Între timp, deși l-au pus oficial sub acuzare pe arhitectul acuzat de corupție, procurorii DNA Timișoara nu au luat nicio măsură preventivă împotriva acestuia, mulțumindu-se să anunțe, zilele trecute, că au luat niște măsuri asigurătorii în cauză.
O (lipsă de) decizie care ridică semne de întrebare, mai ales că în cazuri similare ori chiar mult mai puțin grave din punct de vedere al prejudiciului cauzat, cei în cauză au fost reținuți și chiar, ulterior, arestați. BihorJust a dezvăluit alte astfel de cazuri, pe care vi le reamintim aici:
– 13.000 de euro este suma pe care ar fi pretins-o un agent de poliție chiar din Giroc, Aurelian Gîrd, pentru a-și trafic influența. (https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=11255 ). În cazul său, DNA Timișoara a dispus reținerea și, ulterior, a obținut de la Tribunalul Timiș arestarea preventivă pentru 30 de zile.
– Tot DNA Timișoara a dispus reținerea și ulterior a obținut la Tribunalul Timiș arestarea preventivă a omului de afaceri Mueen Al Shawish, pentru că ar fi promis bani, fără a-i remite, chiar arhitectului comunei Giroc, Florin Roman, devenit în prezent suspect (https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=11254).
– Cea mai recentă lovitură dată de DNA Timișoara este reținerea și apoi arestarea, de către Tribunalul Timiș, a lui Florea Dascălu, director în cadrul CNAIR, acuzat că a luat mită 37.000 de lei de la un om de afaceri din Arad (http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=11541)
– DNA Timișoara a dispus reținerea și ulterior a obținut arestarea la Tribunalul Timiș a doi inculpați pentru infracțiunea de dare de mită față de un polițist de frontieră, respectiv 100 euro pentru fiecare migrant (https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=10728).
– Tot pentru infracțiuni de corupție similare, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș i-a reținut, iar Tribunalul Timiș i-a arestat 30 de zile pe medicii Octavian Mazilu (http://pcatimisoara.mpublic.ro/timis/presa/2022/Timis/27.09.2022_68.htm), și Marinică Gașpar. (http://pcatimisoara.mpublic.ro/timis/presa/2022/Timis/01.06.2022_38.htm).
Trecând în revistă toate cazurile mai sus amintite, nu putem uita dezvăluirile făcute de presa locală din Timișoara, legate de existența în interiorul structurii teritoriale a DNA a ”două grupări care, de ani de zile, așa cum știu toți inițiații sistemului public, se sfâșie până la os, cu fiecare ocazie, în funcție de mizele partidei” – după cum susține Vocea Timișului. Extrem de grave, acuzațiile nu au primit nicio replică din partea DNA Timișoara.
Ce terenuri și imobile are arhitectul Florin Roman, pe nume propriu sau pe cel al unor membri ai familiei, aflați AICI.
Comments 1