Este al șaptelea an când profesorii de la Liceul de Arte Oradea ies în fața publicului, a colegilor și elevilor în cadrul evenimentului unui concert dublat de o expoziție. “A fi profesor de muzică sau de arte vizuale înseamnă să pui bazele unei noi lumi, cu noi principii. Asta înseamnă mai mult decât orice pe lume, muncă și responsabilitate”. Sunt principii enunțate de profesorul Mihaela Bondor, la una dintre edițiile precedente ale spectacolului de sunet și culoare.
Concertul și expoziția profesorilor de specialitate din cadrul Liceului de Arte Oradea a devenit o tradiție și e unul dintre cele mai așteptate momente de la final de an. Evenimentul a avut loc miercuri, în sala festivă. Spectacolul a fost unul impresionant nu doar prin prestația profesorilor, ci și prin varietatea temelor și stilurilor muzicale abordate.
Profesorul Adrian Miescu a oferit momentul-surpriză al serii cântând “Az a szép, az a szép, akinek a szeme kék”, alături de colegii săi Petre Șinca, Andrei Moga, Denis Șerb, acompaniați de Orchestra ”Doina Crișurilor”. În programul oficial aceștia trebuiau să interpreteze Avant de mourir – George Boulanger, Rapsodia română – George Enescu, Sârbă concertantă, Ciocârlia.
Familie de muzicieni
”Au fost momente frumoase din Concertul Profesorilor alături de colegii mei de la Liceul de Arte Oradea”, a concluzionat profesorul Adrian Miescu, care “mănâncă muzică pe pâine” de când se știe.
Adrian Miescu provine dintr-o familie de muzicieni. Tatăl său, Sorin, a fost dirijor – profesor al Orchestrei Populare Crișana și dirijor – colaborator al Orchestrei Radio din București, folclorist, violonist și orchestrator consacrat. Mama sa, Dorina, a fost solistă vocală de muzică populară, de petrecere și lăutărească, laureată a numeroase festivaluri.
Adrian Miescu este absolvent al Facultății de muzică din Oradea în 2006, specializare interpretare instrumentală (vioară). În 2007 este angajat ca violonist al Ansamblului Artistic Profesionist Crișana. Din 2014 este dirijor al prestigiosului ansamblu. Din 2009 este profesor colaborator la Palatul copiilor, Liceul de Arte Oradea, Școala populară Francisc Hubic. Chiar dacă specializarea sa este muzica clasică, profesorul nu se dă în lături să interpreteze muzică de petrecere sau muzică lăutărească, pentru a-și face publicul fericit.