Numărul imobilelor supraimpozitate se menţine constant. În fiecare an unele clădiri intră în reabilitare şi sunt scoase de pe le listă, altele intră pe lista fiind identificate ca neîngrijite.
Consiliul Local Oradea a aprobat joi, în bloc pachetul de hotărâri privind clădirile cu supraimpozitare de 500% în anul 2023. Totul a mers ca uns, desi consilierul Adrian Madar a cerut vot separate pe niște immobile, dintre care unul ar fi al Primăriei, ba ar fi și demolat.
Se schimbă regulile, supraimpozitarea îl privește pe proprietar începând din acest an și nu se referă la imobil, ca până acum. “Dacă într-o clădire sunt trei proprietari, sunt adoptate trei hotărâri de Consiliu Local. Dacă unul dintre proprietari nu doreşte să reabiliteze imobilul, iar altul doreşte se instituie într-un cont o taxă de reabilitare, iar cel care a depus-o nu mai e supraimpozitat”, a explicat primarul Birta.
Ridică mâna la aberații demne de <Cronica cârcotașilor!>
Supărat că remarca sa nici măcar nu a fost luată în seamă și astfel s-au creat și situații hilare, consilierul Adrian Madar a reacționat:”Majoritatea solidă pe care o clamează unii lideri este de fapt o mare păcăleală. Caz concret: PNL Oradea.Deși mulți dintre ei oameni respectabili, conștienți de rolul lor pur decorativ, consilierii PNL nu se mai obosesc să citească materialele pe care le votează, ba mai mult, ridică mâna la aberații demne de <Cronica cârcotașilor!>De exemplu astăzi au votat supraimpozitarea unei clădiri cu 500%, deși:tot ei votaseră să o cumpere Primăria, clădirea e demolată de vreo 2 luni”.
Alte 94 de clădiri au fost propuse pentru supraimpozitare, dar aceasta s-a suspendat pentru că proprietarii au anunţat începerea lucrărilor de reabilitare.
Intervenția lui Adrian Madar din CL Oradea: https://www.facebook.com/100063904562032/videos/923045648870960