“Anul acesta turneul, cu un copil de 18 luni cu noi, a fost o provocare și totodată o binecuvântare. Dumnezeu și-a făcut lucrarea și ne-a arătat că atunci când facem lucruri pentru a-L slavi și pentru a face oameni fericiti, El ne ține în brațe și ne ocrotește. Mulțumim, Doamne, pentru tot și oamenilor dragi care au venit să colinde alături de noi!”, a spus Andrada Maria Pașcu (Brisc) care a format alături de soțul său Florin Constantin Pașcu Art Duo, un grup care îi colindă de mai mulți ani pe românii din Diaspora. Lor li s-a alăturat în acest an celebrul actor Dragoș Moștenescu și Claudiu Tiberius Avram.
Dragoș Moștenescu a ajuns în atenția publicului după emisiunea „Chestiunea zilei”, prezentată atunci de Florin Călinescu. Ulterior, el a devenit celebru după ce l-a interpretat pe Costel în serialul românesc „La bloc”. De peste 5 ani, Dragoș Moștenescu s-a mutat la Londra, el predă actorie, dar are și alte proiecte importante în care este implicat, a filmat pentru BBC. Catedralele din Anglia, Franța, Belgia a fost rând pe rând gazdele concertului de colinde din cadrul turneului realizat de artiști din 19 noiembrie până pe 19 decembrie. Londra, Parohia Sf. Ap. Pavel și Toți Sfinții Români, Belgia – Roeselare , Paris – Catedrala Ortodoxă, Auver sur Oise, Villemomble, Londra – Finchley ,Southampton, Stoke on Trent, Preston, Basildon, East Ham,Northampton au fost locuri de pe harta turneului artiștilor români. Atmosfera la concertele lor e una de mare emoție, românii retrăiesc sentimentul că sunt acasă, că nu sunt uitați. Și bucuria lor e bucuria artiștilor. De exemplu, la finalul concertului de colinde, de la Catedrala Ortodoxa din Paris, Andrada Maria Pascu (Brisc) spunea: “dorim tuturor artiștilor și colindatorilor să aibe parte de așa primire și așa aplauze la toate concertele. Ne-am simțit sublim! Vă mulțumim mult de tot! Mulțumim pr. Iulian Nistea și pr. Andrei Stănease pentru găzduire! Mulțumim pr. Răzvan Ionescu pentru filmare! “, spune Andrada Maria Pașcu.
Artiști cu studii solide
Ea a absolvit Masteratul la Academia Regala de Muzică, iar el a fost primul bursier român la Drumtech – University of West London, prima universitate destinată doar tobelor din Europa. Împreună au fondat, în 2012, AB Music Academy, prima școală românească din Anglia. Este vorba despre Andrada Maria Pascu ( Brisc ) și Florin Constantin Pascu. Cei doi au plecat la Londra în 2009 pentru a-și aprofunda studiile muzicale. AB Music Academy avea înainte de pandemie 13 profesori colaboratori, majoritatea români, dar nu numai.
Sub instruirea profesorilor de la ABMA erau peste 150 de elevi, copii de la 3 ani și pâna la adulți de 70 de ani, numărând 24 de nationalități. În rândul profesorilor se regăseau nume precum Oliver Popa, fost profesor de canto la X-Factor București, cunoscut ca și “Profesorul de canto al vedetelor” și Anca Negruț, originară și ea din Oradea, fost profesor de teorie muzicală la Școala Americană din Timișoara și Școala Internațională din Dubai. Criticii de specialitate au clasat AB Music Academy pe locul 2 în top 3 cele mai bune școli de muzică din Anglia pe anul 2019, ceea ce a ridicat prestigiul școlii în mediul londonez.
Atmosfera de la concertele lor se poate vedea aici: https://www.facebook.com/andradamaria.brisc/videos/2152511338285542