Au fost prelevate ficatul, corneea și rinichii. Din păcate, rinichii nu au fost transplantați.
Medicul Carmen Pantiș, coordonator transplant la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, spune că bărbatul era în moarte cerebrală, iar cel care a fost de acord ca tragedia familiei sale să se transforme în speranță de viață pentru o altă familie a fost chiar fratele pacientului, căruia a ținut să-i mulțumească. Desigur, că astfel de momente sunt grele atât pentru familie, cât și pentru medicul care pledează pentru o altă viață în acele momente.
<Să alini durerea acolo unde moartea distruge totul a devenit parte din ființa mea, nu mai pot trăi fără, e mai mult decât o profesie, a devenit o vocație>, mărturisea medicul Carmen Pantiș unei doamne care i-a mulțumit pentru munca sa pe pagina sa de pe o rețea de socializare.
Cursa contracronometru pentru viață a început miercuri noapte, 4 ianuarie, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea. Pentru intervențiile de prelevare la Oradea au fost prezente echipele chirurgicale ale IC Fundeni pentru ficat, ICUTR Cluj pentru rinichi și Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București pentru cornee.
<Bărbatul de la care au fost recoltate organele la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea (SCJUO) avea 55 de ani șI e din județ. Se afla în moarte cerebrală din cauza unei hemoragii cerebrale cu anevrism rupt de arteră carotidă.Din păcate, rinichii nu s-au transplantat, nu au fost eligibili, ficatul a ajuns la Institutul Clinic Fundeni București, iar cornea tot în București>, a spus reputatul medic orădean Carmen Pantiș.