În urma celor peste 400 de ore de mentorare din edițiile 2021 și 2022, 18 startup-uri au fost deja formate și crescute de programul Bright Labs Incubator. 3 startup-uri au primit finanțări în valoare totală de 115.000 de euro, altele fiind în proces de discuție pentru obținerea unei finanțări în acest an.
„Make IT in Oradea” este o organizație non-profit fondată la inițiativa Primăriei Oradea și ADLO SA, împreună cu membrii locali și un partener național. Scopul organizației este de a crește ecosistemul local de IT.„Make IT in Oradea” a lansat înscrierile pentru cea de-a treia ediție a programului de incubare pentru startup-uri de tehnologie. Ideile înscrise pot câștiga finanțări de până la 50 de mii de euro.
Programul este dedicat în mod special orădenilor, dar nu numai. Primul pas al înscrierii în programul Bright Labs Incubator anul acesta este participarea la Startup Crashcourse, un webinar gratuit, al cărei prime sesiuni va avea loc în 23 ianuarie.
„Dacă ai identificat o problemă și crezi că ai soluția potrivită, fie că ești profesionist în orice domeniu, nu doar cel al tehnologiei sau student, acest program te va ajuta să o validezi până la punctul lansării ei în piață. Nu e nevoie să ai o firmă înființată, sau o echipă. De asemenea, dacă deja lucrezi la un produs, dar simți că ai nevoie de suport pentru a-l dezvolta mai departe, workshop-urile și mentorii programului îți vor da un nou avânt.”, susține David Achim, director executiv la „Make IT in Oradea”.
Bright Labs Incubator este proiectat să ofere suport fondatorilor ambițioși pentru a-și crește ideea într-un startup de tehnologie în doar 6 luni. Bright Labs Incubator oferă cunoștințe validate de startup-uri cu renume, relații de mentorare din partea unor antreprenori de succes și experți din diverse domenii din întreaga lume, spațiu dedicat de coworking, premii și finanțare, beneficiul suportului unei comunități active de antreprenori în tehnologie, pasionați și mereu dispuși să ajute.