Cristina Chiriac este preşedinte Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), fondator la Flori de ie, membru fondator la Rethink România, a fost ambasador VET la Comisia Europeană, președinte la Asociația Națională a Antreprenorilor, mentor la Comisia Europeană, Director General la World Trade Center Bucuresti,Ambasador al Antreprenoriatului feminin, dar și fost Vicepreședinte la Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului și Consilier la Guvernul României.O personalitate multiplă cu vastă experiență. Domnia sa, alături de vicepreședintele CONAF Nicoleta Munteanu au vorbit elevilor de la Colegiul Național Mihai Eminescu ca urmare a pactului care vizează educația semnat cu Inspectoratul Școlar Bihor. A fost o lecție despre <Eu pot>.
<Când eram prin clasa a șasea, profa de muzica mi-a spus că am voce dar nu am ureche muzicală! De atunci am încetat să cânt în public! Mai târziu prin clasa a opta, profa de desen mi-a spus că nu am vedere în spațiu! Că am ochii doar pentru culori. De atunci am încetat să desenez! La finalul clasei a opta, ai mei m-au sfătuit să dau admiterea la liceul pedagogic din Câmpulung, examen care prevedea și teste de aptitudini la muzica, desen și sport! A fost un calvar! După luni de terorizat vecinii, în final am hotărât să când imnul României măcar să impresionez prin alegere dacă nu prin calitățile vocale! Între timp, ca sa fiu sigură că trec testul de la desen, am umplut pereții cu schite în spațiu! În ziua examenului m-au tăiat toate transpirațiile de frică să nu îi fac pe ai mei de râs! Mai târziu, după ani și ani, când mi-am făcut cont de Facebook, apropiații m-au suspectat un pic că am luat-o razna!
-Cristina, nu realizezi că te expui?
Apoi, acum un an mi-am făcut cont de TikTok! De data aceasta a fost și mai rău! Până și aia mici ai mei mi-au zis că trebuie să încetez! Cât despre Facebook sau TikTok știți deja! TikTok, este acum cel mai eficient canal de promovarea businessurilor! Dacă de fiecare dacă când mi s-a spus nupot aș fi primit un ban cred că astăzi aș fi avut contul doldora, în schimb tot ce pot să spun eu este că toate nucile virtuale le-am transformat în goldenbuz. Astăzi la Colegiul National “Mihai Eminescu”, Bihor le-am vorbit elevilor din clasă a XI-a și a XII-a despre puterea lui EU POT și spiritul antreprenorial!
Am făcut un tandem original, ca de obicei, cu Nicoleta Munteanu – Entrepreneur și echipa CONAF Bihor! Îți trebuie ceva curaj și răbdare să rămâi pe val așa că mulțumesc în primul rând celor peste 150 de liceeni dar și conducerii colegiului pentru deschidere și susținere!
Ne revedem în curând, Oradea! Și vorba Nicoletei: așa frumos este la Oradea!>, a spus Cristina Chriac.
De ce educatie antreprenoriala in scoli
Despre această necessitate a vorbit Nicolaeta Munteanu, vicepreședinte CONAF. Iată care sunt argumentele domniei sale pentru educație antreprenorială în școli:
Pentru ca educatia antreprenoriala poate oferi elevilor abilitatile, cunostintele si atitudinile necesare pentru a deveni antreprenori de succes sau pentru a excela in cariera. ✨Antreprenoriatul nu este pentru toata lumea, insa prin invatarea conceptelor si a tehnicilor antreprenoriale, elevii pot dezvolta abilitatile necesare pentru a porni si a conduce propria afacere.
In egala masura, educatia antreprenoriala poate ajuta elevii sa-si dezvolte spiritul de initiativa si sa gaseasca solutii creative pentru problemele cu care se confrunta.
Sa nu neglijam faptul ca in economia actuala, abilitatile antreprenoriale sunt tot mai valorificate si pot fi utile atat in cariera independenta, cat si in cea a angajatilor.
Din perspectiva economica, prin educatia antreprenoriala se poate creste numarul de antreprenori, care pot contribui la dezvoltarea economiei prin crearea de locuri de munca si stimularea concurentei.
<Multumim dnei Director Livia Muntean pentru toata deschiderea si suportul acordate>, a transmis pre;edintele CONAF, Cristina Chiriac.