Oamenii îi spuneau Ali Baba. Îl cunoștea toată Oradea. Omul, mârțoaga, despre care unii spun că era ba cal, ba măgar, după cum își amintesc și căruța cu care transporta orice erau parte din cotidian. Cei care își amintesc de el spune că traiul sărăcăcioș, imaginea de om al străzii era mai mult o mască. Vecinii spun că avea o soție frumoasă, era bogat, că a avut doi copii premianți, din care unul a devenit medic.
Viorel Pușcaș, omul care a adus în spațiul public legenda lui Ali Baba de oradea spune că :< Era un căruțaș de etnie maghiară. De regulă își făcea veacul la fostul Oțelul Mare. Avea un cal, pricăjit, o mârțoaga de fapt, cu care transporta electrocasnice de mari dimensiuni, de tipul aragazelor , a frigiderelor, sau asemenea ce se cumpara…Pe vremuri nu se oferea transport. Ali Baba sau Oli bobo, pe ungurește, era porecla..Dar dacă îl striga asa și erai în zona de acțiune a biciului incasai, plus la pachet niște înjurături pe ungurește. Era o legenda ca si-a uitat sacoul, ponosit pe jos, lângă parcul 1 Decembrie. Nu l-a ridicat nimeni de jos, a doua zi când a venit, a scos din buzunarul lui interior câteva zeci de mii de lei. Suma enorma pentru perioada comunistă>. Doamna Stela Barbur are acum 72 de ani și spune că legenda lui ali Baba s-a conolida prin anii 1960 – 1980 . <Era vecinul nostru în zona Peța ! Avea o casă și o nevastă frumoasă și era și foarte bogat, așa se masca el, că nu era prost, și băieții strigau după el Ali Baba și când punea biciul pe ei, fugeau toți, inclusiv și eu, că totuși ne era frică de el, copiii năzdrăvani ce eram ! Și avea și 2 băieți și o fată, toți premianți la școală, deci tatăl nu era cum se pretindea ! Era cunoscut de toată Oradea. Chestia e că a ajuns o Legendă, cum mulți nu au avut această onoare !>.
O poveste asemănătoare a făcut senzație la Cluj Napoca, când presa a prezentat cazul uni om al străzii, în aparență, un om care căra tot felul de deșeuri cu un cărucior, care intrase cu zece la Politehnică, într-o vreme în care rar se întâmpla asta. Vorbea cu nonșalanță despre limita când xtinde la zero, x mai mare ca zero din 1/x^2-ctg^2 x, despre nedeterminarea infinit minus infinit, apoi despre derivarea prin L Hospital, despre factorul forța pe care l-a dat…Cine are habar de matematică știe că nu era o limită deloc ușoară și că omul vorbea la subiect. Horațiu Domuța era însă nu neadaptat în sistemul de învățământ fapt pentru care a ales ceea ce a crezut el că e o viață în liberate.