Imagini copleșitoare cu universitarul orădean Oana Lianu la mormântul marelui Brâncuși, născut pe 19 februarie. Oana Lianu este conferentiar universitar doctor la Facultatea de Arte a Universitătii din Oradea. Este numită “omul orchestră” datorită asocierii unice a vocii cu naiul alături de care creează un duo formidabil, întregit de celelalte instrumente care nu au taine pentru artistă: pian, fluier, caval, ocarină, tilincă, drâmbă, cimpoi, pe care le include în repertoriu în funcţie de genul muzical abordat.Ambasadorul nostru cultural nu uită însă că francezii au fost primii care au numit-o așa cum s-a consacrat ulterior, prințesa naiului. Oana Lianu, aflată la Paris nu a uitat că marele Brâncuși s-a născut pe 19 februarie și în memoria sa a fost la mormântul sculptorului unde a cântat pentru sculptor.
<19 Februarie, Stea printre Stele, Constantin Brancusi! Dragi prieteni! Sambata, 25 Februarie ora 19, la Osmoz Cafe Paris vom zbura impreuna spre Infinit! Alaturi de invitati speciali, vom vorbi, vom canta, dar mai presus, vom trai Nemurirea altui român genial care apartine Universalitatii, Constantin Brancusi! Evenimentul este organizat de Asociatia “Arche culturelle!”>, a scris Oana Lianu ca explicație la filmul din cimitirul parisian.
Pe data de 16 martie 1957 se stingea din viață, la Paris, la vârsta de 81 de ani, Constantin Brâncuși. Trei zile mai târziu, acesta era înmormântat în cimitirul Montparnasse din Paris. Pe piatra care acoperă mormântul său mai apar două nume: Natalia Dumitresco, pictoriță abstractă româno-franceză, care a fost căsătorită cu Alexandre Istrati, și el pictor expresionist. Cei doi au fost prieteni cu Brâncuși și executorii testamentari ai acestuia. Demetra Istrati a fost mama lui Alexandre Istrati.
Brâncuși i-a trecut în testament pe aceștia pentru că l-au îngrijit în ultimii ani ai vieții sale.