Primarul Ioan Gligor spune că a fost studiată și situația clădirilor aflat pe terenul achiziționat în toamnă de la celebra familie Tomele care deține tiger Amira și că vor fi dărâmate toate clădirile care sunt pline de igrasie. O piață pentru producătorii locali era cuprinsă déjà în PUZ, dar acum s-au făcut pași importanți spre noua imagine a locului.
<Am bucuria să vă dau o altă veste foarte bună: am înregistrat la Compania Națională de Investiții cererea pentru finanțarea construirii unei piete agroalimentare moderne în satul Oșorhei, pe terenul recent cumpărat de la fosta firmă Tiger Amira, din centrul comunei!Comuna Oșorhei are o mulțime de legumicultori, de crescători de animale, crescători de păsări, de apicultori, de producători de răsaduri, siropuri și sucuri natural.Toți ne dorim ca acești oameni harnici să aibă un spațiu unde să își vândă produsele, în condiții cât mai bune și cât mai aproape de casă, iar dumneavoastră să aveți de unde să cumpărați produse locale, proaspete, la prețuri competitive. Vom avea o piață nouă, modernă, spațioasă, la standarde europene, cu parcare mare. Eu îmi mențin ideea ca această piață să fie destinată producătorilor locali. Desigur, că în extrasezon vor veni și alții să vândă aici, dar când apar spanacul, ceapa, ridichile piața va fi destinată producătorilor noștri. “Politica noastră este să folosim fiecare centimetru de pământ, să ajungem să nu mai punem biruri pe oameni și să nu depindem cu investițiile de cei care sunt la guvernare. Prin investiția în piață venim în întâmpinarea producătorilor locali. Lor le este destinată piața. Avem vreo 40 de solarii în comună, iar oamenii trebuie să știe că au unde vinde o ceapă, o ridiche, un pui. Fiindcă oamenii nu produc, în general, deoarece nu au unde desface. Acum vom rezolva această problemă, va fi un loc în care nu încurajăm specula, iar cumpărătorul va ști că cel care vinde acolo e producător local, >, și-a întărit ideea primarul de Oșorhei, Ioan Ghligor. Vestea că va fi piață vine doar la câteva zile, după ce primarul a anunțat că a înregistrat la Compania Națională de Investiții cererea pentru finanțarea construirii unei case de cultură în satul Oșorhei, pe terenul recent cumpărat de la fosta firmă Tiger Amira, din centrul comunei. Considerăm că o comună cum este Oșorhei, cu o populație mai mare decât a unor orașe, are nevoie de o instituție de cultură care să ne aducă împreună, pentru a ne cunoaște valorile artistice naționale și universale.Au fost localnici care au întrebat de ce ne trebuie casă de cultură când nu avem astfel. Trebuie să și asfaltăm, dar trebuie să ne ocupăm și de partea spirituală, trebuie să avem și cultură. Există oportunitatea să maccesăm fonduri pentru o casă de cultură și nu trebuie să o ratăm fiindcă în acest moment nu avem unde să găzduim anumite evenimente. Viziuea noastră e ca la această casă de cultură să avem și un cinematograf, unde localnicii să vadă un film, apoi să meargă la un restaurant, să ieșim din stresul acesta cotidian. Locul va fi destinat apoi copiilor care vor putea participa și la cursuri, ateliere>, spune primarul de Oșorhei.
Ioan Gligor, primarul de Oșorhei, demonstrează că nu au fost doar vorbe atunci când a văzut o oportunitate în intrarea în insolvență agrupului de firme Tiger Amira și a achiziționat acest teren. Firma familiei Tomele era prezentă în Oșorhei de peste 20 de ani, după ce a cumpărat fostul depozit de fier Apro Crișana. Tiger Amira era în urmă cu câțiva ani în topul distribuitorilor de materiale de construcţii. În 2020 anunța că vinde active de 4,5 mil. euro ca măsură de redresare a companiei, intrată în insolvenţă în februarie 2019. Aceasta după ce în 2015 firma familiei Tomele înregistra un vârf de 171 milioane lei cifra de afaceri, iar Topul Forbes pe poziția a patra cea mia bogată familie din Bihor în 2010.