Joi, ministrul Dezvoltării, bihoreanul Cseke Attila, a anunţat semnarea ultimelor patru contracte de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru amenajarea de trasee destinate cicloturismului, care au ca scop încurajarea turismului sustenabil, dar şi prietenos cu mediul, precum şi creşterea accesibilităţii în zonele turistice. În total, în România vor fi amenajate peste 3.000 km de trasee cicloturistice, în 14 judeţe. Însă nu şi în Bihor.
Este un moment important pentru Ministerul Dezvoltării, pentru că, practic, prin semnarea acestor patru contracte închidem toate jaloanele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR – n.a.) pe care le avea ministerul în obiectiv”, a declarat ministrul Cseke Attila (foto), la încheierea ceremoniei de semnare a contractelor, care a avut loc joi, 23 februarie, în prezenţa primului ministru Nicolae-Ionel Ciucă.
„Am avut zece jaloane pe semnarea de contracte, dintre care până acum erau închise nouă. Astăzi s-a închis şi ultimul jalon prin semnarea acestor noi contracte pentru amenajarea de trasee cicloturistice, finanţate în cadrul Componentei Turism şi Cultură din PNRR. În total, avem peste 6.000 de contracte semnate cu beneficiari, în principal, unităţile administrativ-teritoriale, cu o valoare totală de 6,4 miliarde de euro, dacă socotim şi contribuţia statului român la aceste finanţări câştigate. Construim trasee cicloturistice în 14 judeţe ale ţării Am închis toate jaloanele asumate pe semnarea contractelor pe componentele gestionate de către Ministerul Dezvoltării. Pentru a ne asigura că România va folosi toată suma disponibilă din PNRR, vom încheia contracte de finanţare suplimentare, depăşind cu 30% fondurile europene disponibile, iar pentru acestea au fost alocate fonduri guvernamentale”, a mai adăugat Cseke Attila, citat de amosnews.ro. Traseele cicloturistice care urmează a fi amenajate, care au ca scop încurajarea turismului sustenabil şi prietenos cu mediul, dar totodată şi creşterea accesibilităţii în zonele turistice însumează 3.272 km şi vor traversa judeţele Suceava, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Dolj, Olt, Mehedinţi, Timiş, Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Ilfov, Giurgiu, Călăraşi şi Constanţa.