Evenimentul de sâmbătă e organizat pentru a susține financiar implementarea a 3 proiecte cu impact pozitiv în comunitatea din Oradea și la nivelul județului Bihor. Acestea sunt: Grădina Rotary, Macheta Cetății Oradea, Pajiștea Rotary. Amenajarea Pajiștii Rotary se va face prin plantarea unor specii endemice, reprezentative curentului naturalist – un nou trend în peisagistică. Macheta Cetății Oradea va fi un model de bune practici europene, prin care organizația vrea să contribue și la integrarea socială a persoanelor cu deficiențe de vedere. Grădina Rotary va fi deschisă unităților de învățământ care vor să încurajeze atenția asupra mediului prin activități extrașcolare.
Carnavalul Rotary este un eveniment caritabil, dar și un prilej pentru a celebra împreună faptele bune.Dress code: costumație sau mască de carnaval. Copiii de la RotaKids Oradea au personalizat déjà mai multe măști care vor fi puse în vânzare la carnaval.
Biletele se achiziționează în avans. Prețul unui bilet este de 250 RON.
Iată proiectele:
Grădina Rotary
Grădina Rotary va fi amenajată pe un teren concesionat de Rotary Club Oradea 1113 și aflat în comuna Oșorhei. Ne dorim să transformăm această grădină într-un loc al comunității de aici, unde, timpul petrecut în familie, relaxarea și copilăria să se regăsească.
Vom crea un spațiu comunitar, unde principalii beneficiari vor fi copiii din Oșorhei și din comunitățile apropiate. Vom planta în Grădina Rotary pentru ca cei mici să înțeleagă cum e să culegi roadele muncii tale. Vom organiza diverse activități prin care să aducem comunitatea în Grădina Rotary, unde vom învăța cum să protejăm mediul înconjurător și cum să trăim sustenabil. Grădina Rotary va fi deschisă unităților de învățământ care vor să încurajeze atenția asupra mediului prin activități extrașcolare.Grădina Rotary va fi locul în care vom încuraja petrecerea timpului liber în familie, educația în mediul rural și crearea unei comunități solide în jurul comunei Oșorhei.
Macheta Cetății Oradea
Vom realiza o machetă a Cetății Oradea, accesibilă întregii comunități. O machetă turnată în bronz, cu o descriere în alfabetul Braille, care va prezenta Cetatea Oradea turistului cu deficiențe de vedere, și nu numai. Este cunoscut faptul că nevăzătorii nu beneficiază de toate facilitățile comunității. Considerăm că turismul și cultura trebuie să fie accesibile și acestora.
Dezvoltăm turismul orădean și îl facem facil întregii comunități. Macheta Cetății Oradea va fi un model de bune practici europene, prin care vom contribui și la integrarea socială a persoanelor cu deficiențe de vedere. Oradea se va alătura unor orașe importante din Europa, care au conștientizat importanța unor astfel de proiecte.
Cum facem asta?
Creăm o matriță, o structură și soclul pe care vom poziționa macheta realizată prin imprimare 3D, cu ajutorul alfabetului Braille. Proiectul va fi pus în operă cu ajutorul partenerilor noștri, Asociația Nevăzătorilor din România Filiala Bihor și Visit Oradea.
Pajiștea Rotary
Un loc al comunității orădene. Vom amenaja o pajiște urbană cu flori sălbatice și perene pe malul drept al Crișului Repede. Este vorba despre porțiunea de taluz situată în zona 0 a Municipiului Oradea, pe strada Emilian Mircea Chitul, până în dreptul străzii Malului. Ne dorim să promovăm un concept de amenajare a spațiului urban verde care să fie sustenabil, să presupună un consum redus de resurse în amenajarea spațiilor verzi și să contribuie la conservarea biodiversității.
Trăim într-un oraș notabil dezvoltat de-a lungul anilor și în care ne face plăcere să ne petrecem timpul liber. Pajiștea Rotary vine tocmai în completarea unor astfel de momente. Fiecare plimbare în zona Pajiștii Rotary va fi o plăcere pentru comunitatea orădeană.
Cum?
Vom realiza un plan peisagistic al zonei, ne vom ocupa de igienizarea spațiului și de amenajarea Pajiștii Rotary prin plantarea unor specii endemice, reprezentative curentului naturalist – un nou trend în peisagistică. Ne definește gândirea sustenabilă, fapt pentru care am ales această tipologie de specii, care se menține în condiții de fluctuații climatice și se adaptează la caracteristicile solului.