Este vorba de Sindromul Cushing, care-i pune viața în pericol în fiecare clipă și cu care a fost diagnosticat în tinerețe, scrie cancan.ro. Dincolo de controversele apărute cu mai mulți ani în urmă în jurul său, dar pentru care nu a fost niciodată incriminat oficial, Cristian Tabără e, probabil, jurnalistul cu cea mai vastă cultură generală din județul Bihor și nu numai. Realizatorul de la TVR este o adevărată enciclopedie, el e absolvent de Politehnică, dar și de Teologie și are o carismă extraordinară. E omul care trece sticla și a demonstratat asta indiferent că a fost la PRO TV sau TVR,, că a prezentat Matinalul sau emisiunile dedicate Sfintelor Sărbători Pascale.
Sindromul Cushing apare în momentul în care organismul secretă cantități mari de cortizol o perioadă mai lungă de timp.
Cortizolul, numit popular și „hormonul de stres” este secretat de glandele suprarenale, iar prezența să este stimulată de glanda hipofiză. Persoanele care au această boală sunt periculoase în special pentru ele însele
“Sindromul Cushing apare în momentul în care organismul secretă cantităti mari de cortizol pentru o perioadă mai lungă de timp. Cortizolul, numit popular și „hormonul de stres”, este secretat de glandele suprarenale, iar prezența sa este stimulată de glanda hipofiză. Persoanele care au aceasta boală sunt periculoase în special pentru ele însele. Înțelegând care sunt sursele bolii, noi ca aparținători putem doar să ne temem pentru sănătatea celor deja diagnosticați. Persoanele diagnosticate cu acest sindrom pot lucra in colectivitate, dar din punctul meu de vedere, din cauza faptului că obosesc foarte repede, rezultatele lor nu se vor ridica la nivelul dorit. Crizele pe care le pot avea pacienții sunt organice, iar în cazul în care alături de acest sindrom nu există tulburare de anxietate, atunci somatizările sunt rare”, a declarat specialistul Radu Leca pentru cancan.ro
În prezent, Cristi Tabără se descrie, chiar el, pe site-ul oficial al TVR, în stilul său caracteristic:
„Despre mine… nu am să vă spun foarte multe. Poate doar faptul că nu sunt un personaj ușor de suportat, sunt veșnic prins cu câte ceva, uneori tipicar și perfecționist, om al regulilor (deși plin de greșeli, că mai toată lumea), cu tendințe de lider militarist.
Mă descriu bine cuvintele Sfântului Apostol Pavel: «Nu fac binele pe care îl vreau, ci răul pe care nu îl vreau».
Și, în completare, cuvintele sutașului Corneliu către Mântuitor: «Cred, Doamne, ajută necredinței mele! »”, potrivit b1tv.ro.