Toți lucrătorii care vor fi demiși vor primi, în funcție de vechime, salarii compensatorii care pot ajunge până la suma de 50.000 lei.
„Concedierile vor avea loc începând cu data de 15 iunie 2023, nu mai devreme de 30 de zile de la data primirii notificării scrise de către inspectoratul teritorial de muncă și agenția teritorială de ocupare a forței de muncă, și se vor desfășura pentru o perioadă de maxim 90 de zile”, se arată în documentul obținut de ZDI.
Din cei 501 de salariați, cei mai mulți sunt încadrați ca experți (108 de persoane). Alte categorii de salariați în cazul cărora vor fi făcute disponibilizări numeroase sunt: economiști (77 de persoane), documentariști (73), operatori de calculator (67), inspectori exploatare (50) și consilieri juridici (18). Pe lista concedierilor se vor afla și persoane cu funcții de conducere: directori, directori adjuncți și șefi de diverse departamente. Nu în ultimul rând, alte persoane vizate lucrează ca agent vânzări, șoferi, administratori de baze de date, ingineri, auditori și alți funcționari.
„Primul criteriu de departajare îl va constitui îndeplinirea obiectivelor de performanță, în sensul că angajații ai căror obiective de performanță nu sunt îndeplinite vor fi selectați pentru concediere înaintea celor care și-au îndeplinit obiectivele de performanță”, se mai precizează în documentul semnat de directorul general al Poștei, Valentin Ștefan