Succesul fructelor sale în rândul clienților este dat de parfumul și gustul lor. Samuel Surdan, un bărbat care a investit în mai multe solarii în Oșorhei, are succes anul acesta după ce a ieșit pe piață cu căpșunele produse acolo.El reușește să își vândă fructele cu 40 de lei per kilogram.
„Avem calitate prin gust, prin aspect. Sunt foarte zemoase şi dulci”, a declarat Samuel Surdan pentru Antena3.
În acest an, în solar, fructele s-au copt mai târziu ca de obicei din cauza temperaturilor scăzute din ultimele săptămâni. La Oşorhei, producătorul îşi vinde singur marfa.
„Noi nu avem intermediari aşa că preţul de pornire e mai mare, ca în fiecare an, dar pe parcurs ce creşte producţia scade şi preţul”, a explicat Samuel Surdan.
El se așteaptă să aibă o recoltă de aproximativ 25 de tone anul acesta.
Primele căpșune românești, scumpe
În ultimii ani, ne-am obișnuit deja ca trufandalele să fie scumpe, iar inflația din ultimele luni și-a lăsat amprenta și asupra produselor din piețe, după cum era de așteptat.
Este și cazul primelor căpșune produse în solariile din județul Satu Mare. Parfumate şi foarte gustoase, fructele se vând însă, la preț de carne de porc.
Nu doar cireșele sau roșiile se vând la prețuri mari atunci când apare pe piață prima recoltă, ci și căpșunele, coapte în sere.Integral pe gandul.ro