Contractul de finanţare pentru noua clădire a Spitalului Judeţean care va găzdui secţii de Boli infecţioase şi Pneumologie va fi semnat în această săptămână de ministrul Rafila.
După inaugurarea Compartimentului de Radiologie și Neuroradiologie Intervențională de la Spitalul Județean, ministru Alexandru Rafila, împreună cu senatorul Florian Bodog, și dr. Aurel Mohan și deputatul Ioan Mang a participat la o conferința de presa de la sediul PSD Bihor.
Cu această ocazie, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat o finanţare de peste 100 de milioane de euro pentru o noua investiție în sănătate, în Oradea. Astfel, cel târziu la sfârșitul acestei luni, se va semna contractul de finanţare pentru noua clădire care va găzdui Secţiile de Boli infecţioase şi de Pneumologie din cadrul Spitalului Clinic Judetean Bihor.
Aceasta finanțare se adaugă la cele peste 5 milioane de euro care au fost investite în dotările din sistemul de sănătate din Bihor de către Ministerul Sănătății începând din noiembrie 2021, de când este ministru al sănătății Alexandru Rafila.
Se continuă astfel ceea ce, în 2019, spunea domnul manager al Spitalului Clinic Judetean Bihor, dr. Gheorghe Carp (PNL): “cel mai mare sprijin financiar l-a avut Spitalul Clinic Judetean atunci când Ministerul Sănătății a fost condus de miniștri PSD.”
”Cu toate că administraţia acestui judeţ nu este social-democrată, pe noi, ca social-democraţi, ne interesează accesul la servicii sanitare de foarte bună calitate, pentru toată lumea, pentru că pacienţii nu au culoare politică şi trebuie să beneficieze de ce e mai bun…Este o investiţie care depăşeşte consistent o sută de milioane de euro şi reprezintă o etapă importantă în definirea unei structuri – Spitalul Judeţean din Oradea – ce oferă servicii medicale complexe pacienţilor”, a precizat ministrul.
Referindu-se la serviciile medicale de urgenţă prespitaliceşti, Rafila a arătat că la Salonta va fi reabilitată în totalitate substaţia Ambulanţei, fiind reabilitat şi sediul Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Oradea şi dotat cu un sistem energetic ecologic. „Ambulanţa beneficiază de întreaga atenţie a Ministerului Sănătăţii, cu toate că coordonarea operativă se află la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Noi încercăm să compensăm lipsurile care s-au acumulat în serviciile de ambulanţă la nivel naţional, mă refer la dotarea cu ambulanţe noi, care este deficitară în acest moment şi o să încercăm să rezolvăm şi această problemă”, a susţinut ministrul.