Șanța Enikő este asistentă șefă a secției Interne, din cadrul Spitalului Municipal ,,Dr. Pop Mircea” , una dintre cele mai mari secții de la spitalul din Marghita.Este una dintre cele trei bihorence care au luat Premiul Carol Mozes. Coordonează și Camera de gardă, este responsabilă și pentru activitatea compartimentului de spitalizare de zi, precum și pentru activitatea brancardierilor.
<D-na Șanța Enikő s-a născut în orașul Marghita, în 1970, dar a copilărit în satul Balc. În 1988 a absolvit Liceul Sanitar din Oradea, ca asistent generalist, și a început profesia la Maternitatea din Oradea, dar după un an, în anul 1989 a avaut posibilitatea de a merge acasă la Marghita, devenind asistentă la secția Interne, locul unde lucrează de atunci în continuu, și sperăm că nu are de gând să ne părăsească. Profesionalismul ei a fost recunoscut și de medici, și în anul 2001 a fost numită asistentă șefă a secției Interne, fiind una dintre cele mai mari secții de la spitalul din Marghita. În 2010 a absolvit Universitatea de Vest Vasile Goldiș, devenind asistent medical principal licențiat.Coordonează atât secția Interne, cât și Camera de gardă, dar este responsabilă și pentru activitatea compartimentului de spitalizare de zi, precum și pentru activitatea brancardierilor. În timpul pandemiei a coordonat și activitatea pe secția Covid. Pe lângă asta mai face parteși din 5 comisie al spitalului. Muncă, muncă și muncă. Și munca de asistentă șefă înseamnă multă muncă administrativă, necesită o bună organizare și răbdare. Și ea nu s-a săturat niciodată, nu a spusniciodată NU. Nu există personal sau pacient care să cere ajutorul ei și să fie refuzat. Ore suplimentare? Ședințe? Acte și termene? Șanța Enikő este la zi și toate știința ei folosește în interesul spitalului. Dar să nu uităm că în primul rând este asistentă. Bolnavul este pe primul loc. Pentru ea succesul este când la o resuscitare pacientul este salvat, și cea mai mare putere primește când un pacient salvat, după mult timp o salută pe stradă și mulțumește pentru ea viața.
Dar sprijinul principal pentru munca sa primește din partea familiei, soțul și cei doi copii. Sperăm că rămâne încă mult timp alături de noi, și de pacienți, pentru că fără ea, Spitalul Municipal ,,Dr. Pop Mircea” Marghita ar fi mai puțin>, a spus managerul Spitalului din Marghita, Bradacs Aliz.