Sandu Tătar, Sandu de la Pericei, cum îl cunosc orădenii, nu e la prima întâlnire cu Regele Charles al III-lea. Când era prinț, acesta l-a invitat chiar și în curte pentru a-i dezvălui secretul pălincii făcute de orădean.
PROTv scrie că Sandu Tătar a fost acum atât de emoțioant că a încălcat regulile de protocol: la final l-a îmbrățișat pe rege și chiar l-a sărutat pe obraji. Monarhul nu a obiectat. Apoi a strâns călduros mâinile altor români care au bătut cale lungă să îl întâlnească.În 2013 și în 2014, orădeanul s-a văzut în același context cu actualul Rege. În 2014, monarhul l-a recunoscut, l-a invitat în casă, iar a doua zi a participat și la picnic.
“Conform înţelegerii anterioare (de anul trecut, când i-a dus pălincă din prunele obţinute din livezile lui – n.r), am zis că-i fac o vizită. Desigur, când am văzut că a venit în România, mi-am pus cu mine pălincă de gutui, pere şi prune, şi am pregătit special pentru el o afinată cu pălincă de gutui. De obicei, peste afinată se pune spirt, eu am pus pălincă de gutui, aşa că e mult mai aromată, bogată în vitamine, aminoacizi şi tot ce trebuie”, spunea orădenul. Sandu de la Pericei e unul dintre cei mai înfocați monarhiști și a avut printre primele carnete de membru PNTCD după Revoluție. Bărbatul de 76 de ani a cules reţetele şi tehnologia de preparare a pălincii de la bunicul său ori din alte cărţi mai vechi, astfel că tot procesul pe care-l urmează este pus în culegerea „Ţuica şi Rachiurile Naturale”. „Am făcut rost de reţete şi metode de preparare a palincii de la bunicul meu, dar şi de alţi specialişti. Toate acestea le-am pus într-o culegere. Aici este descris tot procedeul, care e tehnologia de fabricare, procesul de fermentare a fructelor etc”, afirmă Alexandru Tătar.