Cele mai multe locuri bugetate la nivel de licență le-au primit facultățile de: Medicină și Farmacie (227 de locuri), Protecția Mediului (189), Inginerie Electronică și Tehnologia Informației (185), Științe Economice (147), Informatică și Științe (146). La polul opus se află facultățile de Teologie Ortodoxă „Ep. dr. Vasile Coman” (45), Geografie, Turism și Sport (65), Arte (84) și Litere (87).
Înscrierile vor începe pe 3 iulie 2023 și se pot face la secretariatul fiecărei facultăți a Universității din Oradea (UO). Acestea se pot realiza și online – prin încărcarea documentelor de către candidați pe platforma UO, cu asumarea responsabilității de către candidați cu privire la autenticitatea și corespondenața dintre documentele digitale scanate și cele originale.
În schimb, studenții admiși pe un loc bugetat, trebuie să ajungă fizic la facultate pentru a prezenta în original diploma de bacalaureat sau adeverința cu rezultatele obținute la examenul de maturitate pentru cei care nu își vor primi până atunci diplomele.
„Un candidat se poate înscrie nu numai la un program de studiu, ci la mai multe, dar poate să urmeze concomitent doar două programe de studiu”, a spune rectorul Universității din Oradea, prof. Constantin Bungău.
În total, Universitatea din Oradea scoate la concurs peste 8.800 de locuri pentru studiile de licență și masterat. Dintre acestea, peste 3.000 sunt bugetate (1.925 de locuri bugetate la licență, 875 la masterat și 25 de locuri bugetate la doctorat).
„Universitatea din Oradea a primit astfel cu 45 mai multe locuri bugetate pentru studiile de licență și cu 40 mai multe locuri bugetate pentru programele masterat. Și numărul de locuri bugetate la doctorat este mai mare. Practic, s-a dublat față de anul trecut. Pentru acest an au fost alocate 25 de locuri bugetate pentru admiterea la doctorat. Avem mai multe școli doctorale”, a spus prorectorul Sanda Filip, responsabila cu admiterea la nivelul Universității din Oradea.