S-a finalizat amenajarea terenului și am semnat ordinul de începere a lucrărilor în vederea realizării obiectivului de investiție “Centru de formare și antreprenoriat în domeniul agricol și agroalimentar la nivelul microregiunii Marghita” , cu o suprafață desfășurată de 2.955 mp.
Acest centru va include atât o zonă comercială, cât și o zonă dedicată formării profesionale (săli de curs), proiectul având o valoare de 1.689.494 €, anunțat primarul Marghitei, Marcel Sas Emil Adăscăliții.
Centrul a fost aprobat spre finanțare în cadrul proiectului privind “Promovarea unei abordări integrate privind îmbunătățirea ratei de ocupare a forței de muncă și a dezvoltării afacerilor la nivelul microregiunilor Marghita șiBerettyoujfalu ”. implementat de Municipiul Marghita în calitate de lider de proiect împreună cu Municipiul Berettyóújfalu și finanțat prin Programul INTERREG V-A România-Ungaria, Axa prioritara 3, Obiectivul specific 8b. Proiectul a fost dezvoltat în parteneriat cu Municipiul Berettyóújfalu și are o valoare totală de 2.619.494 Euro, din care 1.689.494 Euro (aproape 65%) revin Municipiului Marghita. Contribuția financiară a Municipiului Marghita la acest proiect este de doar 2%.
– Spațiu de comercializare modern și adecvat pentru producătorii locali.
– Centru de instruire pentru producătorii locali din diverse domenii cu privire la dezvoltarea afacerii lor (marketing, management).
– Infrastructură corespunzătoare pentru organizarea de ateliere de lucru și târguri pentru producătorii locali care lucrează în domeniul agriculturii și agroalimentar.
Cum va fi organizat centrul
În cadrul clădirii se vor amenaja spații pentru centrul de formare și antreprenoriat în domeniul agricol și alimentar astfel:
La nivelul parterului vor fi amenajate:
– Spații comerciale.
– Hală de carne.
– Hală de lactate.
– Hală de produse agricole.
– Depozit de cântare.
– Birou DSV.
– Casa scării.
– Grupuri sanitare.
– Vestiare
– Spațiu tehnic.
– Boxă de gunoi.
– Platformă acoperită – zonă pentru flori.
La nivelul etajului se vor amenaja:
– 2 spații administrative.
– 3 săli de curs.
– Depozit.
– Sală de coneferințe.
– Grupuri sanitare.
– Coridor.
– Casa scării.
– Foaier.