La nivel național sunt 50 astfel de școli. Anul trecut erau 42 de școli în care s-a înregistrat 0 promovabilitate la Bac. Anul trecut, în Bihor această situație s-a înregistrat la Liceul Tehnologic Agroindustrial ”Tamasi Aron” Borș care a avut doar un singur candidat înscris la examenul de Bacalaureat. Explicația directorului era că: “există doar clasă de seral, unde sunt doar oameni care au absolvit profesionala, au familii și aleg să nu dea examenul de bacalaureat deoarece nu vor să meargă mai departe la facultate. Bacalaureatul e important doar pentru cei care aleg să fac cursuri superioare. Pentru cei de la Seral e important, la locul de muncă, să aibă liceul. Dintr-o clasă, doar o singură elevă a ales să se înscrie la bacalaureat și s-a prezentat la două probe, la română și biologie, unde a reușit să obțină note peste 6. În sesiunea următoare se va prezenta și la matematică, și la maghiară. De obicei, așa se întâmplă cu absolvenții de la seral în fiecare an”. Anul acesta din cei 2 candidați, unul a reusit cu media 7,03 și unul e respins. Deci promovabilitatea e 50%.La Liceul Tehnologic din Valea lui Mihai din 19 candidați au trecut 4, primul a luat însă 8,48. Școala cu 0 promovabilitate din acest an e Liceul Tehnologic nr 1. Cadea. Au fost candidați, iar media e 5,51, ambii candidați fiind declarați respinși.
LICEUL TEHNOLOGIC NR.1 CADEA | Bihor | 5,51 | 0.0% | 2 |
De a lungul anilor a reuşit să asigure calificarea profesională pentru un număr important de elevi din toate colţurile ţării şi în diferite specializări>.
În peste 50 de licee, niciun candidat de la Bacalaureat 2023, sesiunea iunie-iulie, nu a promovat examenul, potrivit platformei bacplus.ro. Spre deosebire de anul trecut, numărul loc a crescut. În județele Buzău și Constanța sunt câte 4 unități de învățământ cu nici măcar un promovat la BAC 2023.
- Procentul de reușită reprezintă procentul elevilor care au depășit nota minimă necesară, adică 5 per disciplină, respectiv 6 în total. Acest procent este raportat la numărul total de candidați înscriși, inclusiv cei absenți și cei eliminați din examen.
În județele Alba, Ialomița, Satu-Mare și Harghita sunt câte 3 licee fără niciun promovat.
Câte două licee fără niciun promovat sunt în următoarele județe: Sălaj; Timiș; Galați; Olt; Teleorman, Gorj; Caraș-Severin; Bacău; Vâlcea;
Printre județele care au un singur liceu cu rata de promovare 0% se numără: Botoșani, Bihor, Sibiu, Arad, Prahova, Maramureș, Tulcea, Dâmbovița, Vaslui, Giurgiu, Mureș, Bistrița-Năsăud, Neamț.