Ionuț Coman, unul dintre voluntarii perticipanți la acțiune spune că a făcut <terapie pentru trup și suflet>.La debutul lucrărilor acolo a lucrat ca voluntar și prefectul Dumitru Țiplea.
<M-am refugiat câteva zile în satul Fâșca,Bihor pentru a da o mână de ajutor proiectului Ambulanța pentru Monumente Bihor, alături de mai mulți voluntari și meșteri pricepuți am încercat să redăm viață unui bisericuțe mici din lemn construită în 1759.
Timp de 3 săptămâni, s-a muncit de dimineață până seara, dar, cu un program fix de pauză de masă și pauză de soare.
Am cunoscut o comunitate săritoare care s-a ingrijit să avem ce pune pe masă în fiecare zi, mereu ne-au surprins cu bucate de’a locului.
Acest proiect a mai adus ceva..a pus capăt la 10 ani de când nu am mai avut un ” șef ” care să mă trimită din stanga în dreapta într-un proiect de voluntariat, cam atât a trecut de când mi-am luat lumea în cap…Ii felicit pentru curaj și le mulțumesc celor ce au coordonat acest proiect arh Greta și arh Adrian Pescaru.
Doar cuvinte de laudă și admirație Meșterilor pentru iscusință și pasiunea de care dau dovadă și le mulțumesc pentru încrederea acordată..( după doar 2 zile, am primit baltagul unuia dintre meșteri, asta și pentru că is de-ai mei și eu de-a lor).Fără ajutorul și implicarea voluntarilor meșterii erau încă în vârful bisericii. A fost o gașcă făină.
Biserica a rămas în mâna părintelui paroh care în urmă cu peste 20 de ani a început să slujească la lumina lumânării, fiind pentru el ” o arcă a încercării credinței și implicării în comunitate “.Dacă știți să țineți ciocanul în mână și doriți să vă implicați în următorul proiect, din 20 august începem un nou șantier.
Mulțumesc și celui care ne-a reprezentat în primă fază Bogdan Nyulas, care a ridicat ștafeta destul de sus și am avut de tras pentru asta>, a povestit Ionuț Coman.