Acesta a fost aseară la Casa Darvas la Roche, alături de alți doi artiști, pentru a face caricaturi ordenilor în cadrul evenimentului cunoscut ca Joia la Darvas. evenimentul continuă și azi și mâine.
Cristinel Vecerdea (CRIV) a obținut o frumoasă recunoaștere pe plan național la ceea ce s-ar putea numi… Oscarurile Armatei.El s-a clasat pe locul I, la secțiunea ”Vizibilitatea și imaginea Armatei”, atât pe Divizia 4 ”Gemina” Infanterie, cu sediul în Cluj Napoca, cât și pe plan național, la competiția organizată de Statul Major al Forțelor Terestre din București, unde îi va fi acordat Trofeul ”Omul Anului 2019”. În 2019, CRIV a fost singurul caricaturist român invitat la noul sediu NATO din Bruxelles, cu prilejul unei acţiuni de caritate desfăşurată la nivel internaţional. Acțiunea, numită Charity Bazar, s-a bucurat de prezența a numeroase personalități ale Pactului Nord Atlantic.Cristi Vecerdea este singurul artist de gen cunoscut ca şi „caricaturist de front”. El a fost în zone de conflict precum Bosnia sau Afganistan.
”În Bosnia am fost de două ori, în 1997, la Zenica, unde erau trupele româneşti şi în 1999, la Sarajevo, într-o bază NATO. Aici, pe parcursul a trei zile, am desenat tot ce s-a putut desena. Ca semn de recunoaştere, în Afganistan mi s-au ”furat” cinci caricaturi de către americani, iar a doua zi, comandantul bazei din Kandahar, colonelul Garett, mi-a conferit Medalia Comemorativă 11 septembrie şi o diplomă prin care eram felicitat pentru felul în care am contribuit la ridicarea moralului trupelor din zonă”, ne spunea CRIV, care a fost de două ori în Afganistan, în iunie 2003 şi în ianuarie 2004.Nascut la Sibiu, pe 24 ianuarie 1959, absolvent al Colegiului National Liceal Mihai Viteazul din Alba-Iulia si apoi al Scolii Militare de Ofiteri Activi „Nicolae Balcescu” din Sibiu, lt.col. (rtg) Cristinel Vecerdea – Criv a debutat in caricatura in 1979, la Salonul Republican al Umorului Apollo din Tg. Mures.
Trei caricaturisti cu renume: Marian Avramescu, Gabriel Rusu si lt.col. (rtg) Cristinel Vecerdea – Criv, au realizat aseară caricaturi pe loc pentru cei care au vrut sa ramâna cu o amintire frumoasa. Evenimentul „Caricaturi pe loc” va continua si in zilele urmatoare, respectiv pe 21 si 22 iulie, intre orele 19:00- 21:00. Intrarea este libera.
Gabriel Rusu
Nascut in 1969, la Sarmasu, in jud. Mures, Gabriel Rusu este absolvent al Universitatii de Arte din Târgu Mures si membru al Uniunii Artistilor Plastici din România si al Federation of Cartoonists Organizations.
Are lucrari publicate in albume, cataloage, ziare si reviste din tarile in care a participat la saloanele internationale de caricatura: Italia, Portugalia, Germania, Slovacia, Polonia, Turcia, Macedonia, Suedia, Bulgaria, Muntenegru, Azerbaidjan, Siria, Iran, China, India, Coreea de sud, S.U.A. Graficianul a obtinut mai multe premii atât in tara, cât si in strainatate.
Marian Avramescu
Nascut pe 9 februarie 1957 in loc. Sângeru din Prahova, Marian Avramescu a debutat cu grafica de presa, fiind colaborator al multor ziare si reviste de la noi si de peste hotare. A studiat pictura in atelierul lui Sterfi (pictor modernist, conferentiar al Institutului Nicolae Grigorescu).
„Portretul pe care mi l-a realizat Marian Avramescu este cel mai reusit din cele pe care, in lunga mea viata, le-am adunat de la diversi artisti”, declara la lansarea albumului „Cum ma vezi si cum te vad”, avându-l ca autor pe Marian Avramescu si tiparit de A.M. PRESS, epigramistul Mircea Ionescu-Quintus. Albumul, cuprinzând 101 portrete, de la Patriarhul Teoctist si Regele Mihai, pâna la cei mai importanti bancheri, ziaristi, oameni de cultura, a fost premiat de Clubul Român de Presa. Lucrari semnate de Avramescu au fost premiate la concursuri internationale de caricatura si grafica.