Și fiindcă tot s-a dorit ca la Agro Business Day Marghita să să pună bazele viitorului brand al Văii Barcăului, participanții au vorbit, în cadrul atelierelor organizate, despre exemplele de succes care déjà funcționează în acest context.
Toga Istvan, director GAL Satu-Mare Sud-Vest, a explicat cum au reușit să scurteze lanțul producător- consummator dar și cum au reușit să ajungă la cea mai mare expoziție din lume în domeniul agriculturii și industriei alimentare, standul a fost vizitat de peste 2.000 de persoane interesatela târgul de la Berlin cu brandul ”Din Inima Sătmarului” , care are și un festival al fructelor organizat de Grupul de Acțiune Locală Zona Sătmarului, Grupul de Acțiune Locală Sud-Vest Satu Mare și Primăria Orașului Livada și are ca scop promovarea fructelor, respectiv al produselor din fructe locale.
Magazinul satului Bakonszeg e rezultatul dezvoltării producției proprie, exemplu prezentat de Gara Peter, primarul localității.Valorificarea mierii de albine în zona de graniță româno-maghiară, Mierea de salcâm din zona Valea lui Mihai, brand microregional dar și festivaluri internaționale axate pe produse agricole au fost atracția altui workshop.
Coordonează și susține material de prezentare despre programe de finanțare actuale din toamna anului 2023, dar e și organizatorul celui mai cunoscut festival de profil Agro Bihor. Estevorba despre Marius Ștefan , director adjunct la Direcția Agricolă Bihor, care a spus că dorește reluarea evenimentului derulat în parteneriat cu Era Shopiing. Cu o prezentare a acâiunilor derulate cu actori din agricultură a fost prezent directorul Era Florin Mal, organizator al Târgului Țaranilor, magazine unde vând micii producători, dar și al pieței de jpoia de la Era, un eveniment de success organizat după modelul pieței de la Paleu. Partener e Florin Mal și în cel mai mare festival gastroniomic din România, D ale Porcului despre care a vorbit directorul Nicolae pop, festival care are trei băuturi oficiale și un inm printre altele și care a dezvoltat ți o secâiune de profesioniști după succesul competiției dintre echipele uAT-urilor. Un festival pornit dintr-o glumă și din dorința ca tânăra generație să vadă cum se taie și pregătește porcul.
Festivalul Tocana de legume / Esztári lecsófesztivál, concept prezentat de SZÉCSI Tamás, primarul localității e o lecție pentru orice dorește să afle cum se poate dezvolta o comunitate.