S-a dat startul la înscrierile pentru programul de stagii plătite Blue Book al Comisiei Europene. Până pe 31 august la ora 11,00 te poți înscrie.
<Căutăm stagiari care să învețe, timp de 5 luni, ce înseamnă să lucrezi într-o instituție europeană!>, a transmis Comisia Europeană în România.
Comisia Europeană propune 2 tipuri de stagii: stagii pe profil administrativ și stagii de traducere (în cadrul Direcției Generale Traduceri – DGT).
Stagiarii pot lucra în orice unitate a Comisiei Europene, în orice departament, serviciu sau agenție. Majoritatea stagiilor sunt la Bruxelles, dar există și stagii la Luxemburg sau în servicii având sediul în alte locații din Uniunea Europeană.
Natura activității va depinde de serviciul în care veți fi desemnat(ă) să lucrați.
De exemplu, ați puteți lucra în domeniul dreptului concurenței, al resurselor umane, al politicii de mediu, al traducerii etc.
Cine poate candida?
Programul de stagii este deschis tuturor cetățenilor UE, indiferent de vârstă, sex, rasă, culoare, origine etnică sau socială, religie sau convingeri, apartenență la o minoritate națională, handicap, vârstă sau orientare sexuală. Se alocă un număr limitat de locuri și resortisanților țărilor terțe.
Candidații trebuie să fi absolvit studii universitare (în orice domeniu). Dacă diploma nu a fost încă eliberată, dovada absolvirii se poate face cu ajutorul foii matricole. Este necesară cunoașterea a două limbi oficiale ale UE.
Ce presupune activitatea de zi cu zi a unui stagiar?
- Să participe la reuniuni, grupuri de lucru și ședințe publice, precum și la organizarea acestora
- Să instrumenteze, să elaboreze și să editeze documente, inclusiv rapoarte și consultări
- Să ofere răspunsuri la întrebările adresate de cetățeni
- Să susțină gestionarea proiectelor
- Să traducă texte, să revizuiască traduceri sau să efectueze cercetări terminologice