Autorul cărții „Psihologia poporului român” vine să predea la Oradea lecții de fericire, într-un concept inedit catalogat drept cea mai frumoasă experiență la care poate participa sufletul. „Dincolo de ceea ce fac eu mai clasic în psihologie – în generarea de cunoaștere (prin cercetare), în diseminarea cunoașterii (prin educație) și în utilizarea cunoașterii (prin servicii/consultații) -, pentru mine este important ca psihologia să ajungă la oameni, astfel încât să-i ajute să fie mai sănătoși și mai fericiți. Arta, dincolo de valoarea sa intrinsecă, poate fi în viziunea mea și un mecanism care poate duce psihologia mai aproape de oameni, iar când acest lucru se face cu profesioniști precum dirijorul Vlad Agachi și Young Famous Orchestra, devine nu doar un act psihologic și cultural, ci și o plăcere personală pe care sper să o distribuim și participanților”, afirma prof. univ. dr. psih. Daniel David, rectorul UBB și președintele Asociației Psihologilor din România, cu prilejul evenimentului susținut la UBB Cluj Napoca, subliniind că spectatorii vor fi implicați activ atât prin evaluarea pre- și post- spectacol a stărilor emoționale, cât și prin faptul că lucrările vor fi introduse și comentate într-un cadru psihologic, acest lucru având atât un rol psihoeducațional pentru viitor, cât și un impact experiențial în prezent.
.„Mă bucur să pot participa la aceste evenimente publice, organizate de un muzeu de referință în țară, într-un oraș modern și în plină dezvoltare, cu un public deschis către ceea ce pot eu (și UBB) oferi, și anume Cultură-Știință-Inovație”, spune rectorul UBB Cluj Napoca Daniel Davi. Prima întâlnire e în această seară de la ora 20.00, la a șasea ediției a Simfoniei Iubirii, un concept inedit, care îmbină dezvoltarea personală cu muzica, interpretată de o orchestră simfonicăA doua întâlnire e vineri de la ora 12,00.
”Prin intermediul muzicii simfonice, participanţii vor fi invitaţi la o călătorie interioară ghidată de ABC-ul muzicii, raţionalităţii şi psihologiei pozitive, ale cărui sensuri vor fi explicate şi ancorate cu exemple din viaţa de zi cu zi de psihologul Daniel David. Considerat unul dintre cei mai influenţi psihologi români, Daniel David este profesor de Ştiinţe cognitive clinice la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, director fondator al Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie de la UBB, profesor universitar adjunct la Mount Sinai School of Medicine, New-York, SUA, şi director pentru cercetare al prestigiosului institut Albert Ellis Institute, New York, SUA. Reputatul psiholog este şi autorul lucrării monografice „Psihologia poporului român. Profilul psihologic al românilor”, care va apărea în luna iunie la editura Polirom”, anunţă organizatorii evenimentului”, explicau organizatorii Simfoiei Iubirii, evenimentul care are loc în această seară în parcul Muzeului Țării Crișurilor, în cadrul proiectului cultural estival „Tipografia de idei” – #hailamuzeu. Daniel David este și directorul fondator al Clinicii Universitare de Psihologie „Babeş Bolyai – PsyTech” şi preşedintele fondator al Asociaţiei de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România.
Ca practician, este psiholog principal în psihologie clinică şi psihoterapie acreditat de Colegiul Psihologilor din România şi supervizor în psihoterapie acreditat de Albert Ellis Institute (diplomate) şi de Academy of Cognitive Therapy (diplomate) din SUA. În anul 2020 a fost ales în funcția de rector al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, iar din 2022 este membru al Academiei Române și al Academiei Europene (Academia Europaea).
Rectorul UBB va susține vineri, 18 august 2023, de la ora 12, la Muzeul Țării Crișurilor (Oradea, Bihor) o conferință publică intitulată „Muzeul modern. Reper, sens, identitate” și va participa joi, de la ora 20.00, la a șasea ediției a Simfoniei Iubirii.
Conferința va fi moderată de prof. univ. dr. Gabriel Moisa, manager al Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal (https://mtariicrisurilor.ro/conferinta-muzeul-modern…/), iar Simfonia Iubirii este concept inedit de prelegeri psihologice în dialog cu Young Famous Orchestra, sub bagheta dirijorului Vladimir Agachi (despre edițiile anterioare ale Simfoniei Iubirii vezi aici: https://news.ubbcluj.ro/simfonia-iubirii-cultura-stiinta…/).