<Investesc timp, atenție, emoție, gând, dăruire, prezență în fiecare pas pe care îl fac și cred că asta mă definește cel mai bine. Viața mea este o frumoasă partitură a acestor note pe care dansez în pași de tango împreună cu familia și prietenii mei>, spune medicul Marian Neagoe, care trăiește viața în ritm de tango.
Medicul orădean Marian Neagoe a fost guvernator al Districtului Rotary 2241 România şi Republica Moldova. Este stabilit de peste 30 de ani în Oradea, doctor în științe medicale cu rezidențiat în boli dermato-venerice, iar din anul 2011 este General Manager la Centrul Medical Cardio Med Oradea și la Nova Vita Clinic Med-Spa & Beauty.
Membru Rotary de peste 20 ani, a ocupat diverse poziții în Districtul 2241 – Leadership Committee Chair (2014-2016), Membership Development Chair al Districtului 2241 (2016-2019) și a fost președintele clubului Rotary Club Oradea în anul rotarian 2007-2008. <Cel mai bine vorbesc faptele mele. Mereu am susținut că este important să fac, nu să vorbesc despre ceea ce vreau să fac, și să acționez, să duc la bun sfârșit proiectele dedicate profesiei, familiei, comunității din care fac parte.Am fost dezamăgit, înșelat și manipulat de prea multe ori de cei ce doar vorbesc și promit>, spunea medicul.
A avut acțiuni de succes în domeniul sănătății, al educației și al mediului înconjurător. În timpul mandatului său de președinte al clubului Rotary Club Oradea, s-a reușit, printre altele, achiziționarea unui incubator pentru copiii născuți prematur la Maternitatea din Oradea, s-a modernizat blocul operator al Spitatului de Pediatrie din Oradea, s-a dotat centrul de pregătire SMURD, s-au oferit premii de câte 1000 RON celor 15 olimpici ai liceelor orădene și s-a organizat cea de-a V-a ediție a proiectului Rotary Plantează.
<Dacă ar fi să mă descriu în câteva cuvinte, acelea sunt: medic, soț, tată, voluntar, inițiator Rotary Plantează ACUM, mentor, al 20-lea Guvernator Rotary International D2241-România și Rep. Moldova, inovator și mare, mare pasionat de dans. De fapt, pasionat de tot ceea ce fac”, arată medicul orădean pe site-ul său, descriindu-se ca fiind un tip perseverent, perfecționist, cu aplecare spre lucrul bine făcut. „De când sunt membru Rotary, , mă ghidez după un set foarte simplu de 4 întrebări care mi-a simplificat toată filosofia despre cum trebuie trăită o viață și mi-a dat o direcție foarte clară. Mă întreb de fiecare dată dacă ceea ce gândesc, spun sau fac: 1. Este adevărat?, 2. Este cinstit pentru oricine este implicat?, 3. Va întări și stimula atât prietenia, cât și bunăvoința?, 4. Va servi în beneficiul tuturor celor implicați? Acesta este celebrul Test al Celor 4 Întrebări după care se ghidează toți cei peste 1,2 milioane de membri Rotary la nivel internațional și cred cu toată ființa mea că este cel mai eficient mod de a dezvolta relații personale și profesionale sănătoase. Testul celor 4 Întrebări este calea cea mai sigură spre relații de prietenie durabile, relații economice prospere, guvernare eficientă și dezvoltare economică sustenabilă. În final, toate acestea duc către un climat de pace socială…
Ne asociem cu ART Nouveau, iubim acest curent și ne autointitulam Tango Oradea Art Nouveau și din spirit de solidaritate cu Oradea.
Tangoul argentinian și stilul Art Nouveau au un anumit nivel de corespondență în ceea ce privește expresivitatea, mișcarea și influențele naturii, aspecte care le fac să aibă o anumită legătură sau conexiune subtile.”, spunea Marian Neagoe, care a participat la acțiunile Tango Aquila Negra Oradea, comunitate care a oferit aseară o călătorie în lumea fascinantă a tangoului argentinian la Casa Darvas La Roche în cadrul evenimentelor organizate joia la Darvas. Participanții au avut prilejul unei incursiuni în universul magic al tangoului, fiindcă tangoul argentinian nu este doar despre pași și figuri, ci și despre a fi prezent, despre a comunica non-verbal și despre a te deschide unei întregi experiențe interioare.
Tangoul Argentinian nu este un simplu dans, fiind un adevărat stil de viață, centrat pe artă, mișcare, conexiune cu partenerul și cu sinele.În zilele noastre, tradiția tangoului argentinian este păstrată vie nu doar la Buenos Aires, ci pretutindeni în lume, prin numeroasa comunitate de tango argentinian, din care fac parte și dansatorii de la Tango Águila Negra Oradea (https://bit.ly/tangoargentinian).
Tangoul argentinian, copilul ilegitim și metis al Americii de Sud, s-a născut la finalul secolului al XIX-lea, ca rezultat al confluenței numeroaselor culturi din zona pampasului. Moștenire comună a europenilor care au imigrat în Argentina și în Uruguay, a indigenilor sud-americani, precum și a sclavilor africani, tangoul a început să se contureze, sub forma cunoscută nouă astăzi, la începutul secolului XX, până în anii ’40 devenind unul dintre cele mai populare genuri muzicale și stiluri de dans din întreaga lume de la acea vreme.