Cunoscutul bucătar Adi Hădean a vorbit despre chinul prin care trece copilul său din cauza ambroziei. „Am în casă un copil care în ultimii cinci ani a pierdut câte 100 de zile și nopți pe an din cauza ambroziei”, a mărturisit el și a cerut autorităților să-și facă treaba.
Adi Hădean, acum vedetă DIGI 24, a explicat ce a însemnat pentru băiețelul său și pentru familia sa cele 100 de zile și nopți pierdute:
„100 de zile în care abia respiră, în care fiecare ieșire din casă aduce cu sine un chin pe care doar ceilalți alergici îl cunosc,
100 de zile de reducere a mobilității și a activităților (cele mai multe dintre ele se suprapun cu școala, oricum).
100 de nopți în care stăm treji să vedem dacă mai respiră și cât sunt de lungi perioadele de apnee,
100 de nopți în care se trezește de 5-6 ori pe noapte tocmai pentru că nu mai poate respira.
00 de zile și nopți în care-și freacă ochii de parcă ar vrea să și-i scoată, din pricina mâncărimii.
100 de zile în care ochii lui frumoși sunt tulburi și fața-i e tumefiată.
100 de zile și nopți de medicamente, pufuri și picături care nu au cine știe ce efect asupra alergiei, dar despre care sigur nu știm ce efecte pe termen lung vor avea asupra sănătății lui.”
Adi Hădean și-a deschis în 2017 Restaurantul MEATic la Oradea,Experiența culinară a inginerului electronist, Adrian Hădean începe în anul 1998 când își face debutul în bucătăria profesionistă. Pentru o perioada de timp a devenit orădean prin adoptie. In orasul de pe malurile Crisului Repede, Happy Cook, cum i s-a mai zis, a fost amfitrionul unei emisiuni pe un post local de televiziune.