Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție-secția de urmărire penală și criminalistică a preluat dosarul Crevedia efectuându-se cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. Dosarul a fost deschis inițial la Parchetul din Răcari, Dâmbovița.
A fost începută cercetarea la fața locului, aceasta fiind coordonată de către procurorul de caz din cadrul PÎCCJ, alături de ofițeri de poliție judiciară din cadrul IGPR, specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică din cadrul IGPR, experți de la Institutul Național de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justiției, specialiști de la INSEMEX Petroșani, inspectori de inspecția muncii, ofițeri din cadrul IPJ Dâmbovița.
Doi oameni au murit și 57 au fost grav răniți în urma mai multor explozii care au avut loc, sâmbătă seara, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. 39 de pompieri sunt victimele dezastrului, 10 oameni sunt în stare gravă, iar alte 3.000 persoane au fost evacuate.
A fost activat Mecanismul european de protecție civilă pentru transferul răniților în străinătate, iar primii pacienți au fost deja transferați în Belgia și Italia, iar Raed Arafat a declarat că celula de criză va continua să funcționeze cât va fi nevoie. Din primele cercetări, a reieșit că firma nu mai avea autorizație din 2020.
PÎCCJ a început deja primele audieri, iar prima ipoteză din dosar este că totul a pornit de la o țigară aprinsă în timp ce gazul lichefiat era transferat dintr-o cisternă în alta.