Ediția a XIII-a a Festivalului sarmalelor de la Salonta a fost una derulată sub semnul capriciilor vremii. Furtuna i-a gonit pe organizatori după ce zile în șir au muncit pentru a pregăti evenimentul și cele 25.000 de sarmale de care trebuiau să se bucure peste 2000 de oameni din zona Salonta, dar și din Ungaria.
Gazdele, Ioan Sala și Ramona Buz, precum și o echipa unită din jurul lor au investit toată energia de care dispun, pentru reușită! S-au pregătit 25000 de sarmale gustoase, atent mânuite de către echipe de doamne dornice de a-și ospeți musafirii, pe cinste!
<Noi, bărbații, am pregătit terenul – corturile, mese, bănci, suporți de ceaun, lemne…Cu toții am studiat, îngrijorați, prognoza meteo, pentru Salonta…E toamnă, am avut o vreme capricioasă, de ce n-ar fi fost și azi?După focul de start al competiției, la 15 minute, Dumnezeu ne-a făcut CÂRMACI DE VELE DE AMBARCAȚIUNI MARINE! Ca în filmul TOATE PÂNZELE SUS!Furtuna năprasnică ne-a distrus toată munca – corturi, focuri, tot evenimentul!Noi v-am așteptat pe toți, cu drag!>, a povestit Cristi Butcă, parte a echipei de organizare.
<Festivalul Sarmalelor din Salonta, ediția XIII, a fost o experiență memorabilă, chiar dacă vremea nu a fost prietenoasă. Cu toate că ploaia și frigul ne-au pus la încercare rezistența, pasionații de sarmale s-au adunat în număr mare pentru a celebra această tradiție culinară.Atmosfera a fost una plină de căldură. Oamenii s-au adunat în jurul mesei, au împărtășit povești și au degustat sarmalele cu poftă. A fost o oportunitate excelentă de a descoperi “oameni faini”.Acest festival a demonstrat încă o dată că mâncare unește oamenii, indiferent de vremea de afară>, a spus Marius Cuibuș, care s-a implicat trup și suflet în organizarea evenimentului cu standul său.