Cazul în care un polițist DGA îl acuza pe judecătorul ÎCCJ Alin Nicolescu că l-ar fi jignit cu ocazia susținerii examenului de licență și apoi l-ar fi intimidat prin transmiterea unui mesaj pe whatsapp, a fost închis după ancheta Inspecției Judiciare.
Acuzațiile polițistului împotriva judecătorului Nicolescu au fost verificate de Inspecția Judiciară, după o sesizare formulată de președinta Înaltei Curți de Casatie și Justiție, Corina Corbu, depusă în 16 august 2023, după ce polițistul DGA a postat pe rețelele de socializare povestea în care susținea că ar fi fost jignit în timpul examenului de licență de către judecătorul ICCJ Alin Nicolescu, iar șeful DGA Liviu Vasilescu, sesizat fiind de judecătorul Nicolescu în legătură cu comportamentul subalternului, l-ar fi trimis să își ceară scuze de la judecătorul ÎCCJ.
“Sper să înțelegi ceva din ecuația asta pt ca ti a trecut un glont pe la ureche…”mesajul trimis de judecător și care a stârnit controverse apare ca fiind unul neobișuit pentru un magistrat, însă colegii din instanțele la care a activat, au declarat că Nicolescu are un stil mai colocvial de comunicare, cum de altfel a stabilit și Inspecția Judiciară, conform Luju.
Inspecția Judiciară a dispus clasarea acesteia. În cuprinsul Rezoluției din 8septembrie, se reține că întregul conflict a izbucnit din cauza atitudinii necorespunzătoare a polițistului, care s-a folosit de legitimația de serviciu pentru a-și crea o atitudine superioară față de judecătorul ÎCCJ. “Abia acesta este momentul în care Nicolescu și-a declinat calitatea de judecător la Înalta Curte, scopul fiind de a opri demersul polițistului care încerca sa își insinueze superioritatea, chiar cu iz de amenințare bazată pe calitatea sa lucrător DGA. Cât privește faptul că judecătorul Alin Nicolescu l-a sesizat pe seful DGA Liviu Vasilescu în legătură cu comportamentul polițistului nicio prevedere legală nu interzice acest lucru.” se arată în rezoluție.